Близо 20 см нов сняг натрупа в Пампорово през последното

...
Близо 20 см нов сняг натрупа в Пампорово през последното
Коментари Харесай

Дебел сняг покри Пампорово, две писти отвориха

Близо 20 см нов сняг натрупа в Пампорово през последното денонощие, съгласно ПСС. Две писти действаха през вчерашния ден в скизоната - Снежанка 6 и 13. От 20 декември ще бъдат обработени и отворени още писти, твърдят от курорта. Трасетата се заснежават в допълнение от оръдията за неестествен сняг.

Предупреждение за мощен снеговалеж и през днешния ден е издадено за областите Смолян, Кърджали и Хасково. Пътищата в Родопите тук-там са заледени, осведомят от АПИ. Очаква се в Родопите, където предходната нощ снегът е десетина сантиметра, да натрупа още 25 см.

700 снегорина са мобилизирани да почистват републиканските пътища, 1200 души са работили цяла нощ. Всички пътища са проходими при зимни условия, заяви шефът на дирекция поддържане на пътната инфраструктура инж Михаил Рашков.

Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по път II-37 Батак - Доспат, път III-842 Белово - Юндола, по път II-35 Троян - Кърнаре, в прохода Петрохан, както и в Превала и Шипка. В Дюлински и Пампорово е неразрешено придвижването на моторни транспортни средства над 3.5 тона.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. /Марица.бг
тагове сняг пампорово писта  Дебел сняг покри Пампорово, две писти отвориха
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР