Близо 20 млн.лева ще бъдат отпуснати по управляваната от Министерството

...
Близо 20 млн.лева ще бъдат отпуснати по управляваната от Министерството
Коментари Харесай

България купува 2 медицински хеликоптера

Близо 20 млн.лева ще бъдат отпуснати по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година за доставка на хеликоптери за реакция при незабавни медицински случай и рецесии.

Управляващият орган на Оперативната стратегия утвърди плановото предложение на Министерство на здравеопазването.

С планът за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по обезпечаването на въздушен превоз на пациенти в незабавни положения до приемно лечебно заведение, както и за потребностите на трансплантацията в страната.

Проектното предложение планува и окомплектоване с нужното здравно съоръжение и електронни системи за връзка, навигация и ръководство. Ще се обезпечи и нужното образование на екипажа и на медицинските екипи за работа във въздуха.

С обезпечаването на модерни санитарни транспортни средства за превоз по въздух ще се обезпечи опция за навременна диагностика, наблюдаване и лекуване в случаите, когато за реализирането на наземен превоз са нужни повече от 30 минути. Това ще помогне, в забележителна степен, за спасяването на живота на пациенти в сериозно положение, както и ще увеличи потенциала за реакция при пораждане на бедствия, повреди или произшествия.

Реализацията на плана е част от политиката за възобновяване и окомплектоване на системата на незабавна помощ, споделят от Министерство на регионалното развитие и напомнят, че сега с финансиране от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 се извършва и огромен план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ, разяснява Нова телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР