Близо 20 000 лева са събраните суми от РИОСВ-Пловдив по

...
Близо 20 000 лева са събраните суми от РИОСВ-Пловдив по
Коментари Харесай

Събраха 20 000 лева от екоглоби през май

Близо 20 000 лв. са събраните суми от РИОСВ-Пловдив по наложени санкции и наказания през май.

Експертите са направили 171 инспекции на 151 обекта, 96 от които планови и 75 - изключителни. В рамките на извършения надзор са дадени 27 наставления за премахване на установени нарушавания. Екоинспекцията реагира на 35 сигнала, получени на „ зеления телефон “, както и на 10 писмени тъжби.

За установени административни нарушавания на Закона за запазване на околната среда и специфичните екологични закони специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда са съставили 6 акта. Три от тях са за открити нарушавания на Закона за ръководство на отпадъците – за нерегламентирано изхвърляне на боклуци, за допускане на замърсяване и за неподадена информация в РИОСВ-Пловдив по отношение на осъществен трансграничен транспорт на боклуци. Два акта са наложени на притежател на птици, който не ги е записал в законоустановения период след придобиването им и по този начин е нарушил Закона за биологичното многообразие. Акт е формиран и на сдружение за нарушавания на Закона за водите в завод в с. Кадиево, общ. Марица.

Директорът на институцията е издал и 3 наказателни постановления. Те са за нелегално владение на предпазени типове птици и за заустване на отпадъчни води в лекомислен воден обект без издадено позволение.

Засилена контролна активност има и върху предпазените територии и зони – осъществени са деветнадесет планови инспекции на предпазени територии, от които седемнадесет са на резерват „ Червената стена “ по одобрени направления, една е на поддържан резерват „ Изгорялото гюне “ и една инспекция - на предпазена околност. Две са инспекциите на предпазени зони от мрежата „ Натура 2000 “. При осъществения надзор не са открити нарушавания на Закона за предпазените територии, Закона за биологичното многообразие и на режимите и възбраните, посочени в заповедите за оповестяване. След получени сигнали по „ зелен телефон “ са изпратени за лекуване в Спасителния център за диви животни в Стара Загора два щъркела и костенурка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР