Близо 2/3 от комерсиалните проекти ползват оборудване на компаниятаПродажбите на

...
Близо 2/3 от комерсиалните проекти ползват оборудване на компаниятаПродажбите на
Коментари Харесай

Ericsson отчете успехи в 5G мрежите

Близо 2/3 от комерсиалните планове употребяват съоръжение на компанията

Продажбите на мрежово съоръжение, включително 5G, дадоха подтик на бизнеса на Ericsson (снимка: Ericsson)

Шведската компания Ericsson разгласи растеж на приходите и облагата през второто тримесечие на годината, като в същото време разкри данни за присъединяване си в плановете за мрежи от пето потомство (5G).

Доставчикът на телекомуникационно съоръжение реализира позитивна динамичност във всички основни индикатори. Приходите за тримесечието, в частност, бележат растеж от 7% на годишна база, достигайки 5,21 милиарда евро.

Оперативната облага на компанията се е нараснала от 0,02 до 0,35 милиарда евро. Чистата облага възлиза на 0,17 милиарда $ през отчетния интервал, до момента в който година по-рано Ericsson записва загуба в размер на 0,17 милиарда $.
още по тематиката
Ръководството на компанията акцентира, че органичният растеж на продажбите е гарантиран от пазарите в Северна Америка и Северо-Източна Азия. Тласък на приходите дават и продажбите на 5G съоръжение по нови контракти.

По данни на Ericsson, сега решения на компанията се употребяват в 15 комерсиални 5G мрежи. Това са съвсем 2/3 от всички търговски 5G мрежи, които се експлоатират в света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР