Близо 2 000 000 евро са успели да измъкнат в

...
Близо 2 000 000 евро са успели да измъкнат в
Коментари Харесай

Престъпна организация за електронни измами разби гръцката полиция

Близо 2 000 000 евро са съумели да измъкнат в границите на 9 месеца членовете, които след достъп до електронните сметки на жертвите си са отмъквали депозитите им.

Полицията е направила 15 ареста, от които 10 са роми, а преписката включва имената на още 34 души, които са разпознати, 2-ма в неопределеност, както и още 235 души.

От предварителното следствие стана ясно, че причинителите са работили минимум от юли 2022 година до април 2023 година

Според информация, причинителите са комуникирали с разнообразни компании, магазини и даже жители в цялата страна под претекст, че би трябвало да продължат с заплащането на задълженията или че би трябвало да се заплати някакъв тип задатък, които са изпращали хипервръзка, която при тракване води до електронна среда, която изцяло наподобяваше тази на банките. По този метод са имали достъп до електронната сметка - електронно банкиране - на жертвите и по-късно са прехвърляли парите в техни сметки.

Според данните досега са разкрити 87 случая на измами, шест от тях са опити, защото не са съумели да завършат действието си, измъквайки 1 964 856 евро.

Жертвите са от разнообразни региони на Гърция - Македония, Тесалия, Пелопонес, Крит, Корфу.

От осъществените претърсвания в домовете на арестуваните са открити и конфискувани, един револвер с непостоянен диаметър с пълнител и три патрона, газовошоков револвер, пушка, оповестена за открадната, полицейска палка, 6 автомобила, 1 паспорт, 75 мобилни телефона, 20 преносимия компютър, 84 карти за мобилни телефони, 8310 евро, 10 депозитни книжки, 38 дебитни карти, 1 празен сейф, 2 USB, 2 устройства за запис на изображения, бижута и документи за паричен превод.

Замесените са упрекнати за всеки обособен случай в незаконна организация, имитация, машинация, противозаконен достъп до осведомителна система, кражба и нелегално владение на оръжия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР