Близо 1600 лева събраха в първата част от традиционната фондонабирателна

...
Близо 1600 лева събраха в първата част от традиционната фондонабирателна
Коментари Харесай

БМЧК-Панагюрище събра близо 1600 лева на Цветница

Близо 1600 лв. събраха в първата част от обичайна фондонабирателна акция по Великден доброволците от Българския юношески червен кръст в Панагюрище, заяви общинският координатор на БЧК Павлинка Дундарова.

Навръх огромния християнски празник Цветница пред църквите „ Свети Георги “ и „ Свето Въведение Богородично “ младежите единствено за няколко часа съумяха да съберат 1558,60 лв.. Преди това – на Лазаровден, доброволците и членове на двете организации – БЧК и БМЧК, връзваха върбички в храма „ Света Богородица ”, което беше доста вълнуващо както за възрастните, по този начин и за младежите, разясни Дундарова и добави, че това също се прави от тях всяка година, като е в помощ на свещениците, които на Цветница раздават тези върби.

Кампанията за набиране на средства ще продължи и на Великден, когато червенокръстците още веднъж ще са пред двете църкви в Панагюрище, посочи координаторът. Събраните пари и от тази акция на БМЧК ще бъдат вложени в активността на девойките и момчетата по техните планове за работа и в помощ на деца в риск от цялата община.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР