Близо 150 снегорина обработват централните улици в София. Хвърлят се

...
Близо 150 снегорина обработват централните улици в София. Хвърлят се
Коментари Харесай

Студ и сняг: Близо 150 снегорина чистят улиците на София

Близо 150 снегорина обработват централните улици в София. Хвърлят се смеси срещу замръзване във всичките 24 региони на Столичната община, като приоритет са булевардите, по които се движи градския превоз.

Започнали са частични обработки и по някои съществени улици в кварталите, както почистването на по-малките вътрешни улички ще зависи от снеговалежа, разясняват от Столична община. По техни данни на терен в деен режим са 147 снегопочистващи машини. 

През идващите 24 часа температурите ще вървят единствено надолу

Градският превоз се движи при зимни условия по нормалните си направления и извършва всички свои линии. Възможни са дребни закъснения по някои направления.

Екипите на Столичен инспекторат наблюдават ситуацията и управляват активността на почистващите компании. Извършва се и разчистване на прилежащите пространства към спирките на градския превоз, подходи към подлези и метростанции. Обходи на терен правят екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ".

Младите дами са най-чувствителни към минусовите температури

За през днешния ден прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за София е за оранжев код, което значи „ усложнена зимна конюнктура с значителни снеговалежи “. Температурите ще продължат да се намаляват, ще духа вятър и ще има условия за навявания.

От Агенция „ пътна инфраструктура “ (АПИ) подсещаме на водачите да карат единствено с коли готови за придвижване при зимни условия, да бъдат деликатни и да карат със съобразена скорост.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР