Близо 150 сигнала са подадени, свързани с изборите.Министърът на вътрешните

...
Близо 150 сигнала са подадени, свързани с изборите.Министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Близо 150 сигнала са подадени, свързани с изборите

Близо 150 сигнала са подадени, свързани с изборите.Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сподели, че досега са подадени 147 сигнала свързани с изборите. Част от тях са добити и по действен метод.

 Има сигнали и за корпоративен избор

Общо 82 са за пазаруване на гласове, 50 са за нарушение на изборното законодателство.До момента има формирани 10 досъдебни производства. Едно от тях е в Ямбол.

Той уточни, че има и арестувани, като единият от случаите е в Несебър, където беше арестуван чиновник на общинска администрация.

Има информация за забъркани и други лица, заподозряни в корупционни закононарушения

Министър Стоянов заяви още, че ще бъдат купени шест апарата за проучване на опиати в кръвта, като четири от тях ще бъдат купени по линия на фонда за пътна сигурност. Когато получим тази техника, пробите ще се усилят доста, сподели министърът.

Близо 150 сигнала

По мотив случая в Банкя за възпитаник с револвер, Калин Стоянов сподели, че на тел. 112 е подаден сигнал, че възпитаник заплашил свои съученици с револвер с пластмасови капси. После чиновници от детска педагогическа стая са изпратени, с цел да работят и с родителите. Случаят е стеснителен, даже да считаме, че евентуално е единствено детска игра, разяснява министърът.

Според него охранителните в учебните заведения мъчно ще ревизират всеки възпитаник.

Още вести четет в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР