Близо 120 участници – представители на общински и областни администрации,

...
Близо 120 участници – представители на общински и областни администрации,
Коментари Харесай

МИР: Близо 120 участници се включиха в инфоден за процедурата за индустриални зони и паркове

Близо 120 участници – представители на общински и регионални администрации, индустриални паркове и други заинтригувани лица, се включиха в онлайн осведомителния ден, който Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) организира за процедурата „ Програма за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии и за привличане на вложения („ AttractInvestBG “), оповестяват от министерството.

Срещата бе проведена от МИР в качеството му на Структура за наблюдаване и докладване (СНД), виновна за осъществяването на инвестиция C3.I1. от Националния проект за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Експерти от екипа на министерството предоставиха на участниците подробни уточнения по отношение на метода и изискванията за кандидатстване, опциите за финансиране, допустимите разноски и други

Процедурата за поддръжка на индустриални зони и паркове бе отворена за кандидатстване на 2 юни 2023 година Подаването на оферти за осъществяване на вложения ще продължи до 2 ноември 2023 година (5 месеца), като  се прави напълно онлайн през системата ИСУН 2020,

По мярката могат да аплайват оператори на индустриални зони и паркове – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени или съществуващи, по четири действия: довеждаща инфраструктура, вътрешна за зоната инфраструктура, здания за научно-изследователска активност и създаване на екоинфраструктура (зарядни станции за електромобили).

Общият бюджет на мярката е 212,5 млн. лева, като минималният размер на безвъзмездната помощ за план е 1 млн. лева, а оптималният – 40 млн. лева С приоритет ще са претендентите в Северна България, за да се понижат районните несъответствия в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР