Близо 1 милион физически и юридически лица са подали годишните

...
Близо 1 милион физически и юридически лица са подали годишните
Коментари Харесай

Над 3600 фирми и граждани подадоха коригиращи декларации

Близо 1 милион физически и юридически лица са подали годишните си данъчни заявления в Национална агенция за приходите, като над 3 600 от формулярите са за корекции в заявените данни, оповестиха от приходната организация.

Фирмите и жителите имат по-малко от два дни, в които ще могат да подадат коригиращи заявления. До 30 септември те имат опция еднократно да поправят данните, посочени в годишната декларация за облагане на приходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни налози на юридическите. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след приключване на периода за подаване на годишната данъчна декларация, само че преди 30 септември на настоящата година за промени, свързани с заявените налози от миналата година. Физическите лица могат да създадат корекции в интервала 30 април - 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, този период стартира от 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, посредством електронните услуги на приходната организация, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи в уеб страницата на приходната организация или на телефона на Национална агенция за приходите - 0700 18 700 на цената на един диалог или съгласно цената на мобилния оператор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР