Близначките Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова в неделя ще отбележат

...
Близначките Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова в неделя ще отбележат
Коментари Харесай

Бургаски близначки отбелязват 90-годишен юбилей

Близначките Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова в неделя ще отбележат своя 90-годишен празник. Двете сестри са работили дълги години във значими сфери в Бургас.

Лиляна Гайдарова и Виолета Папазова, по татко Иванови, са сестри близначки, родени на 9-ти ноември 1927 година в град Бургас в семейство с три дъщери. Първо стартират образованието си в забавачка до 7-годишна възраст в учебно заведение „ Любен Каравелов”, не престават в учебно заведение „ Цар Борис” до 7-ми клас.

След това Лиляна учи 2 години във френския интернат и след това приключва Търговската гимназия, а Виолета първо учи в Реалната гимназия и след това приключва курс за медицински сестри във Варна.

Винаги са били доста мощни дами, артистични, обичащи компанията на хората. Повече от 30 години са взели участие в разнообразни хорови обединения в Бургас. В персонален проект са съумели да основат здрави фамилии и да се радват на внуци и правнуци.

Казват, че любовта към песента са я наследили от майка си. Успяват да предадат това на две от внучките. Лорета Йовчева- началник на танцова школа „ Крис” е внучка на Виолета Папазова, а Лили Бедросян- началник в хорова школа „ Милка Стоева” е кръстена на баба си-Лиляна.

Тази година двете честват юбилей- 90 години. И това е мотив близки и родственици да се съберат и да бъдат част от техния празник. /Марица.бг
тагове бургаска близначка юбилей
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР