Близките на Елена Пейчева от град Николаев ще бъдат настанени

...
Близките на Елена Пейчева от град Николаев ще бъдат настанени
Коментари Харесай

Плач на бежанци в Приморско заради разделяне на украинско семейство

Близките на Елена Пейчева от град Николаев ще бъдат настанени в Елхово поради новите правила

Семейство украински бежанци се оказват разграничени освен поради войната, само че и поради новите правила у нас. Близките на Елена Пейчева от град Николаев ще бъдат настанени в Елхово, до момента в който тя самата остава в Приморско, разкри водещият на „ Тази заран “ по бТВ Златимир Йочев.

Те избягали от регионалния град при започване на войната. Сега обаче околните й би трябвало да бъдат настанени в центъра за бежанци в Елхово, прецизира кореспондентът Десислава Генева.

„ Трябваше да се оформят доста значими документи. Моята щерка, внукът и брачният партньор ми, който е пенсионер, отпътуваха за Украйна. Те са там от пет дни. Връщат се в този момент, само че хотелът не може да ги одобри, тъй като са със снета регистрация “, споделя Елена.

Хотелът в Приморско няма право да ги одобри назад. Не може и да настанява нови бежанци. 

„ Нуждата ни принуди да напуснем страната си и ние не може да посетим нашия дом. Моята щерка отпътува за първи път през тези месеци и обстановката се усложни. Помогнете ни! Кажете на държавното управление, че ни разделиха! Разкажете им за нашата болежка! “, прикани дамата. 

„ Хотелиерите нямат право да настаняват нови бежанци и даже тези, които са били при тях и имат протекция. Не могат да реалокират и хората от един в различен хотел “, изяснява украинската Ирина Искеева. 

„ Според новата разпоредба хотелите и базите за настаняване на украинци ще получават по 15 лв. за нощувка. Хотелите оферират ниско бюджетни менюта с две хранения дневно “, разкри Генева. 

„ Обядът и вечерята са по 2,50 лв., само че когато нямаш, от кое място да ги вземеш? Тези хора нямат приходи. Те са пристигнали с една чанта багаж “, прибавя хотелиерът Михаил Зегов.

Той може да изхранва настанените при него 70 души още към 10 дни и желае страната незабавно да реши ще продължи ли да приема България украински бежанци. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР