Близки на убития след брутален побой 18-годишен Алекс Ангелов от

...
Близки на убития след брутален побой 18-годишен Алекс Ангелов от
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на убиеца на Алекс от Бяла със 17 г.

Близки на убития след жесток побой 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла излизат на митинг за отмъщение и правораздаване. Припомняме, че преди две години момчето беше грубо пребито пред дискотека в града поради една цигара. И след това умря в болничното заведение. Обвиненият за убийството - 33-годишният Валентин Маринов получи от окръжния съд в Русе присъда от 20 години затвор. В началото на юни тази година обаче Апелативният съд във Велико Търново понижи присъдата с цели 17 години - от 20 на едвам 3 години " отнемане от независимост ".

Именно това провокира неодобрение у близки, другари и познати на убития възпитаник, които желаят обективна присъда.

Пред Нова телевизия лелята на Алекс заяви, че фамилията е получило известие за решението на Апелативния съд в четвъртък. А майка му не излизала от вкъщи си. Отивала единствено на психолог три пъти в седмицата и до гробищата.

От две години градът е в потрес. Алекс в действителност беше едно положително и лъчезарно момче. Той стоеше на последния чин до вратата и в никакъв случай той не правеше нищо неприятно. Само една усмивка. Напрежението се нагнетява поради пониженото наказване. Настояваме за анулация на това решение и заслужено такова, разяснява учителка на Алекс.

Приятели на убитото момче дефинираха решението на Апелативен съд – Велико Търново като срамно.

Протестът ще се организира в четвъртък от 11 часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР