Близки на починалото 2-годишно дете във Великотърновската болница обвиняват лекарите

...
Близки на починалото 2-годишно дете във Великотърновската болница обвиняват лекарите
Коментари Харесай

Дете почина в търновската болница, роднини обвиняват лекарите

Близки на умрялото 2-годишно дете във Великотърновската болница упрекват лекарите за гибелта му . Роднините споделиха пред , че медиците са се съгласили да го пуснат за домашно лекуване и не са им обяснили, че положението му е тежко.

Детето е било признато за лекуване във вторник . Изписано е още същия ден, откакто околните му отказали хоспитализация . През нощта положението му мощно се влошило и било откарано в незабавното поделение на същото лечебно заведение. Въпреки напъните на медиците, по-късно е умряло. По случая неотложно е стартирано следствено дело за причиняване на гибел по несъобразителност.От болничното заведение също излязоха с позиция. Детето е било интубирано, а лекарите са открили, че в дихателните му пътища има аспирирано стомашно съдържимо.



„ От два дни имаше разстройство и повръщане. Помислих , че е от кътните зъби. Така изясни и персоналната лекарка. Закарахме я в Бърза помощ към 21.00 ч., тъй като стартира доста да повръща. Дадоха ми документ за детско поделение. Приеха ни, преслушаха я и споделиха, че е добре. Обясних, че не желае да яде. В отделението прекара 10 минути, сложиха ѝ инжекция, тъй като живеем на няколко метра от болничното заведение. Тя се усъвършенства и поискахме да се приберем. След това си тръгнахме, дадохме ѝ хапче, яде и по-късно заспа. По едно време стартира да диша тежко, взех решение, че има задна хрема. Пак се утежни и я докарахме още веднъж. Имам виновност, че си потеглих и споделих, че ще я докарам на сутринта отново за инжекция, само че докторът можеше да каже, че би трябвало да я оставим. Нямаше признаци да е тежко болна ”, изясни в ефира на „ Здравей, България ” бабата на детето Стефка Ангелова .

Майката - Данка Ангелова, разясни, че не са получили документи за аутопсията. Близките са безапелационни, че ще заведат дело.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР