Близки и роднини на пребитото вчера в Пазарджик момче са

...
Близки и роднини на пребитото вчера в Пазарджик момче са
Коментари Харесай

Роднини на пребитото дете са готови на протест, ако има опит...

Близки и родственици на пребитото през вчерашния ден в Пазарджик момче са подготвени да излязат на митинг, в случай че усетят опит казусът да се потули. Това са споделили те пред ромския водач Райко Живков, който е с тях за морална поддръжка през цялото време, бил е и през нощта пред болничното заведение, с цел да им спомага да вземат сведения за положението на детето.

„ Хората си стояха спокойно и добродушно пред болничното заведение, чакаха някой да им каже по какъв начин е момчето. Нямаше никаква експанзия нито към лекари, нито към охраняващите ги служители на реда “ – описа Живков пред „ Марица “.

Той не скри подозренията си, че ще се направи опит нападателят да се показа като неуравновесен или наркоман и да се омаловажи действието му. И напомни нещастието с двойката пенсионери, убити от Иван Николов в дома им в същия квартал преди време. Живков с оскърбление разяснява, че когато закононарушенията са против хора от малцинствата, се неглижират, до момента в който в случай че са осъществени от роми, публичното внимание към тях е радикално друго.

Той преразказа чутото от родственици на пребитото момче. То и още няколко деца си играели пред блока и изведнъж им налетял мъж на към 30. Започнал да удря по главата 13-годишно момче, както и да го натиска към железна скамейка, да го души. Възрастна баба скочила да брани децата и даже блъснала с бастуна си нападателя. Вместо да се махне, той хванал друго дете, което обаче съумяло да избяга, като оставило в ръцете му скъсаната си тениска.

Припомняме, че след побоя 13-годишното момче изпадна в кома. С помощта на лекарите в Областната болница обаче по-късно през нощта се е съвзело и към този момент е в устойчиво положение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР