Блестящи солисти на лятното турне на София СимфониксИ тази година

...
Блестящи солисти на лятното турне на София СимфониксИ тази година
Коментари Харесай

Блестящи солисти на лятното турне на „София Симфоникс”
И тази

Блестящи солисти на лятното турне на „ София Симфоникс ”
И тази година българският оркестър на маестра Любка Биаджони „ София Симфоникс ” отпътува на своето обичайно лятно турне в Австрия и Германия.

Първият концерт ще се състои на 15 юли в границите на влиятелния музикален фестивал „ Тиролски празници ” в австрийския град Ерл, който се управлява от един от най-прочутите диригенти на нашето време Густав Кун. В програмата на надарените български музиканти под палката на маестра Биаджони ще прозвучат „ Празнична интродукция ” от Веселин Стоянов, концерт за цигулка от Уилям Уолтън със солист световноизвестната българска цигуларка Лия Петрова и Вариации „ Енигма ” от Е.Елгар.

Турнето продължава с концерт в обилния замък на Лудвиг Втори на езерото Кимзее в границите на фестивала „ Херенкимзее ” в Германия. Там на 20 юли „ София Симфоникс ” ще изпълнят Симфонична поема „ Вълтава ” от Б. Сметана, Концерт за пиано №3 още веднъж с ослепителен солист – Георги Черкин и Пета Симфония на Чайковски.

Турнето ще приключи на 22 юли с концерт навън в двореца Пласенбург /Кулмбах/ в границите на фестивала „ Пласенбург навън ”. В концертната стратегия ще звучат творби на Чайковски и Сметана, две пиеси на Теодосий Спасов със солист самия създател, „ Уестсайдска история ” на Бърнстейн, публиката ще чуе също елементи от операта „ Порги и Бес ” и „ Рапсодия в синьо ” на Дж.Гершуин със солист Стефан Врачев – пиано. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР