Благотворителността е необятна и се съизмерва само с човешката любов.

...
Благотворителността е необятна и се съизмерва само с човешката любов.
Коментари Харесай

Йотова: Благотворителността няма нужда от прожектори, тя обича мълчанието


„ Благотворителността е необятна и се съизмерва единствено с човешката обич. Благотворителността няма потребност от аплаузи и прожектори, тя обича мълчанието. Само в мълчанието се чува оглушителното човешко обръщение за повече добрина, реципрочност и помощ. “

Това съобщи вицепрезидентът на церемонията по връчване на премиите „ Корпоративен донор “ за 2022 година. По традиция церемонията се организира на „ Дондуков “ 2, оповестиха от прессекретариата на Президентството. „ Всеки, който прави благотворителен жест, дърпа най-интимните човешки струни, с цел да ревизира личното си чувство за доброта и правдивост. Благотворителността значи на първо място да бъдеш добър човек “, посочи вицепрезидентът.

Йотова напомни редица образци от изминаващата година за помощ на най-уязвимите. „ Колкото и рецесии да ни сполетяват, ние можем да вършим положително, ценим положителното. Не сме не запомнили да бъдем хора – това е най-хубавата и точна характерност на българското общество “, уточни вицепрезидентът, като акцентира дългата българска традиция на дарителство. 

Конкурсът „ Корпоративен донор “, основан през 2006 година от Български дарителски конгрес, отличава фирмите със забележителен принос за положителна социална смяна посредством ефикасни, устойчиви и транспарантни стратегии и начинания. Фокус на тазгодишните награди са доброволчеството и напъните на обособени персони и организации в поддръжка на значими дела и неотложни потребности посредством даряване на персонален труд и време.

Вицепрезидентът Йотова връчи премията в категория „ Личност със важен принос за развиването на дарителството в България “. Носител на наградата е Шефкет Чападжиев – българин, родом от град Мадан, от дълги години живее в Съединени американски щати. Чападжиев подарява средства както за своя роден град, по този начин и за българската общественост зад граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР