Благотворителен крос „Спри рака“ ще се проведе на 30 септември,

...
Благотворителен крос „Спри рака“ ще се проведе на 30 септември,
Коментари Харесай

Форум и крос срещу левкемия в Пловдив

Благотворителен крос „ Спри рака “ ще се организира на 30 септември, събота, на Гребната база в Пловдив.

Спортната демонстрация е част от програмата на Регионалната научна конференция на тематика „ Съвременните благоприятни условия на клиничната хематология “, планувана за 29 септември, вторник.

Проявите се провеждат от Сдружение „ Спри рака” и Клиниката по клинична хематология на УМБАЛ „ Свети Георги “ с поддръжката на управленията на болничното заведение и на Медицински университет – Пловдив, предава "Марица ".

Конференцията ще се организира в 8-а публика на Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив.

"Научно -образователната стратегия има за цел да разпространява триумфите на актуалната хематология, без да показва директна реклама на фармацевтични артикули ", прецизираха уредниците.

Домакин и модератор на конференцията ще бъде проф. Стефан Горанов, шеф на Клиниката по клинична хематология на УМБАЛ „ Свети Георги “.

В събитието ще вземат присъединяване партньорски и пациентски организации.

Кросът „ Спри рака “ се провежда за втора поредна година, през 2016 година той се организира на 22 май.

Спортната демонстрация има обществена устременост – замесване на повече хора в деен метод на живот, придвижване, обществени контакти за хората, минали през онкозаболяванията, и техните близки.

Целта ни е да учим на съпричастност и гражданска интензивност обществото, както и да създадем годишна традиция за осъществяване на сходни събития.

Също по този начин желаеме хората да демонстрират еднообразно почитание към лекаря и към дейния метод на живот, споделят уредниците от Сдружение „ Спри рака “.

"Благодарим авансово на всички, които ще се включат в благотворителния крос или ще се трансфорат в донори. Продължаваме взаимната си работа за здравето на пациентите с кръвни болести и за развиването на научните проучвания ", показа ръководителят на Сдружение „ Спри рака “ – Росица Касабова.

„ Спри рака “ е неправителствено съдружие в помощ на потърпевшите от най-тежката диагноза – рак.

Сдружението провежда и организира благотворителни събития в Пловдив и страната за набиране и даване на средства за съоръжение, ремонт и консумативи в клиниките и отделенията по клинична хематология, за стипендии на лекари - специализанти в региона на клиничната хематология, за научни открития и разработки клиничната хематология.

Мероприятията са съпроводени от осведомителни събития – лекции, семинари и интензивности по проблемите на клиничната хематология.

Средствата се набират в кутии за дарения, сложени на местата на събитията, и по банков път:

Титуляр: Сдружение „ Спри Рака “,

Сметка: BG11DEMI92401000169397

Банка: D BANK

с. Брестовица, ул.Момчил челник 7,

фирмено дело 161/14 04 16 на ПОС,

Булстат 177012393

Апелът на кроса – „ Спри рака “, както и набраните средства, неслучайно са насочени към болните от злокачествени кръвни болести.

Около 1/3 от смъртните случаи в света се дължат на някои водещи поведенчески и хранителни опасности: показател на висока телесна маса, невисок банкет на плодове и зеленчуци, липса на физическа интензивност, тютюнопушене, приложимост на алкохол, липса на профилактика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР