“Благословени да са всички русенци! С тези думи Българският патриарх

...
“Благословени да са всички русенци! С тези думи Българският патриарх
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с кмета на Русе Пенчо Милков и отправи своята благословия към русенци

“Благословени да са всички русенци! ” С тези думи Българският патриарх Неофит приветства кмета на Русе Пенчо Милков в постройката на Софийската света митрополия. Кметът бе поканен на среща от Негово светейшество, който е надълбоко обвързван с Русенската епархия като митрополит в интервала 2001-2013 година, до избирането му за патриарх.
Двамата разискаха духовното и публичното развиване на Русе, както и съдействието сред локалните органи на ръководство и Българската православна черква.
“Това е един от най-вълнуващите моменти през целия ми мандат като кмет ”, показа Пенчо Милков.


Той акцентира смисъла на съхраняването на българското културно и духовно завещание, което се преплита с богатата история на Русе, както и напъните на Църквата в подпомагането на младежите, запазването на традициите и провеждането на обществени и благотворителни начинания.
Патриарх Неофит и кметът на Русе разискаха и изографисването на актуализирания русенски храм “Всех Святих ”, което ще бъде подкрепено със средства от общинския бюджет, както и построяването на църковен храм в гробищен парк “Басарбово ”.
“Българската православна черква е подготвена да подкрепи реализацията на планове и начинания, ориентирани както към духовното развиване на русенци, по този начин и в разнообразни сфери на публичния живот ”, сподели патриархът, който изрази своята поддръжка за напъните на Община Русе в развиването на града и изпрати на русенци своите пожелания за здраве и благополучие.


В срещата присъединяване взеха и Русенският митрополит Наум, Мелнишкият свещеник Герасим - гл. секретар на Светия синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп - пръв викарий на Софийския митрополит, Теодор Атанасов, шеф на кабинета на Българския патриарх, и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР