Благосъстоянието на българите се е увеличило, защото хората вече имат

...
Благосъстоянието на българите се е увеличило, защото хората вече имат
Коментари Харесай

Подобрява ли се стандартът на живот у нас?

Благосъстоянието на българите се е нараснало, тъй като хората към този момент имат опцията да вършат някои покупки, които са отлагали във времето, като да вземем за пример перални, хладилници, тв приемници. Днес българинът харчи повече от това, което взима като в допълнение, т.е. в случай че той вземе 10 лв. от горната страна, ще изхарчи 12 лв.. Такова мнение изрече в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия икономистът Явор Алексиев от Института по пазарна стопанска система.

По думите му преди 10 години сме давали към 40% за храна и питиета, до момента в който през днешния ден тези проценти са сведени до 30.

,,Най-бедните 10% от хората у нас са тези, които са необразовани, не работят и въобще нямат връзка с пазара на труда'', уточни той и добави, че през последните 15 години има доста усъвършенстване у нас във връзка с динамичността.

На радикално друго мнение беше икономистът Мика Зайкова, която уточни, че към 70 % от българите, да вземем за пример, не могат да си разрешат да създадат ремонт на жилището си.

,,Не смятам, че хората са забогатели. Да, те харчат повече, само че не тъй като взимат по-високи заплати, а тъй като има инфлация. Освен това през четвъртото тримесечие постоянно има малко повече приходи'', означи тя.

,,Заплатата се усилва с известни равнища, само че да не забравяме, че в същото време порастват и разходите'', сподели още специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР