Благороден елен на година и половина е застрелян на територията

...
Благороден елен на година и половина е застрелян на територията
Коментари Харесай

Бракониер уби млад благороден елен

Благороден елен на година и половина е убит на територията на дивечовъден сектор „ Люляковец “ в ранните часове на неделния ден. Сигналът за бракониерския лов е подаден от инж. Исмаил Курдов от ДГС-Върбица.

" През почивните дни работих на пчелина си, който се намира наоколо до ДУ „ Люляковец “. В 2,10 часа чух два бързи изстрела и разбрах, че ще се случва нещо неправилно. В региона няма обсег на мобилните телефони, по тази причина слязох наоколо до Тушовица, с цел да напиша на шефа какво се случва, а по-късно и му звъннах ", споделя Курдов.

Заедно с сътрудниците и с персоналното си куче кръвоследник, младият ловджийски експерт се връща в региона на изстрелите. За към 25 минути кучето съумява да засече дирята , а малко по-късно е намерено и убитото животно.

Отстреляното животно е шилар с първи рога , на към година и половина. " Веднага уведомихме всички институции, като се надявам това да е изолиран случай и да не се повтори ", добави Исмаил Курдов.

Той сподели още, че с сътрудниците си непрекъснато обхождат поверените им региони, с цел да спрат такива бракониерски прояви още в зародиш.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР