Благоевградчанин вкара 6 детски градини, РУО и общината в Благоевград

...
Благоевградчанин вкара 6 детски градини, РУО и общината в Благоевград
Коментари Харесай

B Struma.com! Любопитен казус! Благоевградчанин се жали от дискриминация, бил от мъжки пол и не го допуснали да работи като учител в детска градина

Благоевградчанин вкара 6 детски градини, РУО и общината в Благоевград в Комисията за отбрана от дискриминация, обвинявайки директоритена детските заведения, началника на РУО Ивайло Златанов и някогашния кмет Илко Стоянов, че получил отвод да стартира работа като преподавател в детска градина, поради това, че е от мъжки пол., научи Struma. com.

КандидатътВелислав Д. счита, че дава отговор на всички условия за мечтаната работа, само че е жертва на безмилостна дискриминация по признака " пол ". Той показва, че е магистър по предучилищна педагогикав ЮЗУ, за образованието си бил вложил доста средства и предпочитание за реализация и смята, че е парадоксално да не се позволяват мъже да работят по специалността. твърди, че състезанията се организират фиктивно като има авансово определен човек за позицията. жалбоподателят е безапелационен, че е подвластен от остарели разбирания и предубеждения на шефовете на детските градини и с тази негова компетентност е жертван на безработица.

Затова желае всички, които съгласно него са показали дискриминационно отношение, да бъдат глобени по закон. Комисията за отбрана от дискриминация стартира инспекция по подадената от претендента тъжба и привика на " разпит " шефовете на детските градини " Мак ", " Първи юни ", " Роса ", " Детелини ", " Детски свят " и " Света Богородица ", шефа на РУО Ивайло Златанов и просветителните експерти от общината, които показаха мнение по жалбата на претендента Велислав Д. ДиректоркитеГалина Арабаджиева, Весела Николова, Ваня Кючукова, Славка Джаяркова, Стойка Гошева, Александра Дюлгерова дали мнения, в които са безапелационни, че жалбата на Велислав Д. е несъстоятелна.

Кандидатът се е явил на събеседване с други кандидатив изброените детски градини. В някой от тях директоритене разкрили нужната мотивация на претендента, зада работи с деца, други настояват, че даже мотивационното му писмо, което е от значително значение при преценката езвучало шаблонно, като изтеглено от интернет.

Работодателите, провели интервютата с претендентите са единомислещи, че подцорът е изработен въз основа на професионалния им опитза работа с деца, а Велислав Д. нямал подобен. Липсвал му и опит за работа с деца със СОП, не отговарял удовлетворяващо на въпроси, свързани с на практика проблеми, като да вземем за пример - по какъв начин ще позволи спор в групата, която ще образова и други сходни на практика въпроси..

Мотивацията и желанието не са задоволителни за започване на работа с деца, нужна е и доста добра академична подготовка, считат шефовете детските заведения, които са безапелационни, че при извършените изявленията са спазени всички законоустановени правила и изказванията, че претендентът е дискриминиран по симптом " пол ", са несъстоятелни и извънредно погрешни.

Такова мнения са дали и от общината и РУО Благоевград. След като разгледалаписмените обясненияна ответниците по жалбата, през вчерашния ден комисията по дискриминация организира свое съвещание, на което се явиха всички забъркани лица. Жалбоподателят не се е явил на чуването.

Очаква се решение, което да удостовери или отхвърли изказванията за дискриминация. Има ли основаниеВелислав Д. да се усеща дискриминиранзатова, че е мъж?! Очаквайте детайлности.

Б. Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР