Blagoevgrad24.bg Върховният касационен съд потвърди изцяло решение на Пловдивския апелативен съд

...
Blagoevgrad24.bg
Върховният касационен съд потвърди изцяло решение на Пловдивския апелативен съд
Коментари Харесай

Мъж поиска от познат пари, последва отказ и екшън като по филмите

Blagoevgrad24.bg Върховният касационен съд удостовери напълно решение на Пловдивския апелативен съд по отношение на А.М., който е приет за отговорен от Окръжен съд Пловдив и наказан на 8 години отнемане от независимост за обир на собствен сътрудник и лишаване на автомобил при изискванията на рисков рецидив. През лятото на 2016 година А.М. бил нает да работи във плантация за крави в Куклен, където имало и стаи за живеене на личния състав. На 31.07.2016 година вечерта се почерпил с ракия със собствен сътрудник във фермата. Двамата се познавали от пандиза.

Поискал му пари, само че получил отвод. Ядосан от това, подсъдимият го блъснал с железна тръба по главата. Пострадалият изпаднал в безсъзнание. А.М. завързал краката му и го оставил да лежи в банята. Взел телефона и портфейла му и макар че нямал брошура, подкарал камиона на работодателя си и стигнал с него до Пловдив. Опитал се да продаде автомобила, на който имало инсталиран кран на пункт за боклуци от черни и цветни метали, само че защото нямал документи нито персонални, нито за камиона, не съумял.

Оставил го паркиран пред дома на собствен родственик в с. Говедаре. Взел от него на заем 300 лв. и по този начин и не се появил да си го прибере или да върне парите в уговорения период. Не вдигал телефона си. За това неговият непосредствен се оплакал на кварталния служител на реда. Проверката посочила, че камионът е разгласен за търсене и по-късно бил върнат на притежателя.

Междувременно потърпевшият пристигнал на себе си. Работодателят му го намерил и му оказал помощ. Подсъдимият е бил открит от полицията през октомври 2017 година и изправен пред съда. Върховният касационен съд е приел, че жалбата на подсъдимия за намаление на наказването е неоснователна, защото липсват аргументи за намаляването му по мярка, а  няма и условия които да не са регистрирани от съда всъщност. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР