Благоевград. Новоизбраният кмет на Благоевград Илко Стоянов даде първата си

...
Благоевград. Новоизбраният кмет на Благоевград Илко Стоянов даде първата си
Коментари Харесай

Новоизбраният кмет на Благоевград Илко Стоянов даде първата си пресконференция, на която обяви, че е спрял няколко заповеди, издадени от предишното ръководство на Общината

Благоевград. Новоизбраният кмет на Благоевград Илко Стоянов даде първата си конференция, на която разгласи, че е спрял няколко заповеди, издадени от предходното управление на Общината, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Първата заповед, която е спрял, касае решение на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет Ясен Попвасилев, съгласно която на трима от напусналите зам.-кметове са дадени 6 заплати като обезщетение. Илко Стоянов разяснява, че сходна заповед е законна, само че е аморално да бъде направено такова нещо. По думите му има правно съображение да спре такава заповед, само че отхвърли да навлиза в елементи. „ Готов съм да пазя това решение и в съда “, означи Илко Стоянов.

Другата спряна заповед касае слагането на фотоволтаици на покривите на част от учебните заведения в Благоевград. „ Първият ми претекст е, че част от шефовете не са дали единодушие това да се случи. Освен това в новия програмен интервал са планувани стратегии - да можем да направи това. Така фотоволтаичните системи ще останат общинска благосъстоятелност, а не частна. Смятам, че освен това състояние е безсмислено да ги отдаваме на частни лица “, сподели още кметът на Община Благоевград.

Новоизбраният кмет е отменил и заповедта, съгласно която някогашните кметове на Община Благоевград могат да паркират гратис в синята зона на града. Също по този начин Илко Стоянов е спрял заповедта за градеж на краткотраен обект в кв. „ Еленово “, а претекстът, който уточни, е подписка на 350 души. Същите, по негови думи, са обособили мястото като парк. „ Предстои да бъде създаден и нов организационен проект, който да подсигурява опазване на зелените площи “, добави Стоянов.

През идващите дни Илко Стоянов, дружно с ръководителя на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков, ще провеждат среща с медиите и жители, по отношение на проблемите към Наредбата за стимулиране на раждаемостта. Новоизбраният кмет разяснява, че ще се наложи актуализация на бюджета, която най-вероятно ще бъде направена още през месец септември.

В понеделник Илко Стоянов ще показа и част от екипа, с който ще работи.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР