Благоевград. На официална пресконференция, днес, звездите от първата вечер на

...
Благоевград. На официална пресконференция, днес, звездите от първата вечер на
Коментари Харесай

Благоевград: На официална пресконференция изпълнителите от първата вечер на „Blagoevgrad Blues&Jazz“ 2019 изразиха своето възхищение от фестивала и от града

Благоевград. На публична конференция, през днешния ден, звездите от първата вечер на V юбилейно издание на Международния фестивал „ Blagoevgrad Blues&Jazz ”2019 показаха своето удивление и благодариха на Община Благоевград за организацията и за прелестния фестивал, който се трансформира в обичаен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Заместник-кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова не скри страстта си от сполучливия старт на тазгодишното издание на музикалното събитие. „ Благодаря на всички актьори, които излязоха на сцената на държавна такса „ Никола Вапцаров “ нощес и поставихме началото на V юбилейно издание на „ Blues&Jazz Festival ”, с една доста прелестна изненада, където „ Класиката среща джаза “. Имахме опцията да се докоснем до изкуството на прелестния артист-Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович, които дружно с Камерна опера ни показаха особено написаното произведение „ Коло-локо “. За нас беше чест да посрещнем на сцената имена,като Алекс Зографов, Бойко Цветанов и Стоян Бончев. Мисля че всички ние знаем за какви актьори и от каква големина става въпрос. Благодаря, че одобриха поканата за присъединяване в нашия фестивал и че с тяхното наличие и осъществявания успяхме да вдигнем равнището на музикалното събитие, и за това, че си подарихме страховит подарък за V юбилейно издание на събитието. Благодаря на всички Вас “, сподели зам.-кметът Христина Шопова.
Тя даде думата на изпълнителите, които сложиха извънреден старт на „ Blues&Jazz Festival ” с прелестните си осъществявания.
„ Благодаря Ви за поканата и за прелестната опция да пеем и музицираме на сцената на Драматичен спектакъл. Бяхме доста щастливи, още с приемането на поканата. Чувстваме се прелестно в Благоевград! Всичко беше идеално проведено. Благодаря за това, че Вашата покана ни даде опция да създадем една нова провокация, която подготвихме особено за Вас, за този концерт “, сподели в част от словото си обичаният и пръв преподавател на Борис Христов - Бойко Цветанов.
Артистът, който показа „ Коло-локо “, Деян Гаврич акцентира, че е извънредно удовлетворен и признателен за опцията да свири с Камерна опера - Благоевград.
„ Идвам в Благоевград след доста години. Много се е трансформирал градът, доста е спокоен, усещат се необикновен мир и атмосфера. Благодаря, че ме поканихте. Ние идваме тук с нашите луди хрумвания, тук се намира салдото сред нашите луди хрумвания и тази спокойна, само че духовна атмосфера. Когато приказваме за цивилизация, приказваме за просвета. А вие в Благоевград обръщате внимание на културата. Затова всички би трябвало да бъдем доста признателни “, означи Маестро Алекс Зографов. Стоян Бончев добави, че атмосферата на концерта е била превъзходна, посрещането-уникално, а публиката и оркестърът на Камерна опера- впечатляващи. „ За всичко това доста благодарим на домакините от община Благоевград. Вашата цялостна зала през вчерашния ден приказва доста за града, за организацията на фестивала. Благоевград е оазис на културата и музиката “, добави тенорът.
Фестивалът продължава довечера с нощ на блуса. На сцената Васко Кръпката и „ Подуене Блус Бенд “ ще отбележат своя 30- годишен празник, а Guy Davis ще показа извънредно осъществяване за благоевградската аудитория. Концертите стартират в 19.00 часа в зала „ Орфей “, парк „ Македония “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР