Благоевград. Много ми е трудно да говоря в този момент,

...
Благоевград. Много ми е трудно да говоря в този момент,
Коментари Харесай

Христина Шопова, зам.-кмет на Благоевград: Красимир Узунов бе истински българин, много ерудиран и един от най-големите познавачи на българската история и специалисти по Македонският въпрос

Благоевград. Много ми е мъчно да приказвам в този миг, тъй като към момента не мога да се отърся от новината за гибелта на Красимир Узунов. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин заместник-кметът на Община Благоевград Христина Шопова. „ Надявах се да не е правилно, надявах се да е подправена вест, само че за жалост се оказа вярна. Миналата сряда имах среща с господин Красимир Узунов и на база персоналното ми мнение мога да кажа, че България загуби един същински българин, един извънреден публицист, доста ерудиран, един от най-големите познавачи на българската история и един от най-големите експерти по Македонският въпрос. Не мога да намеря думи, колкото и да ми се желае, с цел да го опиша. Напират в мен, но… “, уточни тя.
Христина Шопова добави, че няма думи, с които да опише какъв разум, какъв ерудит и каква енциклопедична персона е бил Красимир Узунов. „ Енергията, която притежаваше, силата, с която можеше да потвърди причините си и обстоятелствата, с които разполагаше, и изключителният му разум, откриха място и в неговите книги. Препоръчвам на всеки, който не ги е чел, да им обърне внимание. Той написа неща, свързани с българската история, които всеки българин би трябвало да знае и помни – за местата, които разказа, и хората, за които говореше, и най-много - за истините, които България би трябвало да помни “, добави тя. Христина Шопова акцентира, че е научила доста от Красимир Узунов в годините, в които е имала опцията да се запознае с него като експерт, а в следствие - и като другар. „ Той беше извънреден и в действителност оплаквам доста мощно за тази загуба, и към момента не мога да се отърся и да допускам, че това е истина “, съобщи Шопова.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР