Благоевград. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред

...
Благоевград. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов към студенти от АУБ: Вашите успехи са наша гордост

Благоевград. Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов бе измежду формалните посетители на обичаен банкет в АУБ. Събитието се провежда във връзка дипломирането на XXIV випуск на образователното заведение. Приемът бе открит от президента на АУБ доктор Стивън Съливан. Той изрази своята благодарност към кмета на Благоевград доктор Камбитов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград .
От своя страна кметът на доктор Атанас Камбитов акцентира значимостта на положителните взаимоотношения сред Общината и университета.
„ За мен и моя екип постоянно е доста прелестно да споделя този миг с управлението, преподавателите и студентите на АУБ. Предполагам, че няма да изненадам никого, в случай че за поредна година кажа, че Университета и Общината работят доста добре. Заедно се оправяме с проблемите и преодоляваме провокации.
Преди 5-6 години говорихме, че е стартираме да построяваме парка на терена на някогашните казарми. В началото имаше съмнение, песимизъм, само че той към този момент е реалност и ще продължим да го облагородяваме. Следващата стъпка на Община Благоевград е да стане притежател на останалите 120 дка от военното отделение, за което водим нужните договаряния с МО. Така върху тази земя, дружно с добитите към този момент 62 дка, ще изградим голям парк за забавление, отдих и спорт, който ще бъде в непосредствена непосредственост до общежитията на АУБ. Нашите проблеми са и наши, Вашите триумфи са наша горделивост “, съобщи пред студенти от АУБ доктор Камбитов.
Сред формалните посетители бяха още заместник-кметовете на Община Благоевград, ръководителят на Общински съвет – Благоевград, политици, общественици, представители на бизнеса, на културни и просветителни институции.
По време на приема гостите имаха опцията да станат очевидци на особено квалифицирано зрелище на студентския фолклорен клуб „ Самодива “.
Американски университет в България e oснован е през 1991 и в него се образоват към 1 000 студента от над 40 страни, идващи от 5 континента (към пролетен учебен срок 2017). Около 50% от студентите са задгранични.
Възпитаниците на университета заемат лидерски позиции във водещи интернационалните компании, в държавни управления и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света. Те за следващ път са измежду най-добре осъществилите се в България, съгласно рейтинговата система на Министерство на образованието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР