Благоевград. Две официални събития ще поставят началото по изпълнение на

...
Благоевград. Две официални събития ще поставят началото по изпълнение на
Коментари Харесай

Благоевград: Започва изпълнението на проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца”

Благоевград. Две публични събития ще слагат началото по осъществяване на плана „ Социална инфраструктура за услуги за деца ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . На 11 февруари 2019 година от 10.30 часа в зала 101 на Общината ще се организира встъпителна конференция. По време на срещата ще бъдат показани идните действия, задачите, методите на реализиране и предстоящите резултати от плана, финансиращата стратегия и екипът за ръководство.
От 11.30 часа ще бъде откриването на формалната гала „ Първа копка “. Тя ще се състои на ул. „ Братя Миладинови “ 23.
Проектът се извършва в интервала 30 януари 2018 година – 30 септември 2019 година Общата стойност на плана е 1 176 500 лева Тя е съобразена с оптималния размер на избраната безплатна финансова помощ за Община Благоевград в качеството ѝ на съответен бенефициент по процедурата.
Новите центрове ще се обитават в част от постройката на някогашния Дом за деца, лишени от родителска грижа, като за задачата ще се извърши преустрояване и ремонт. Новоизградените центрове ще бъдат в сходство с одобрените от Министерството на труда и обществената политика функционални условия и насоки, съобразени с съответстващите европейски документи за деинституционализация и живот в общността. Проектът планува и обезпечаване на уместно обзавеждане и съоръжение за обществените услуги, което ще подсигурява безвредна и сигурна среда за ползвателите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР