Благодаря за поканата, която ми позволи да видя с очите

...
Благодаря за поканата, която ми позволи да видя с очите
Коментари Харесай

Денков към Зеленски: Вече е ясно, че целите на Путин се разпростират извън украинската държава

„ Благодаря за поканата, която ми разреши да видя с очите си и да усещам със сърцето си вашето незаслужено страдалчество, само че и вашия подвиг и вашата увереност да извоювате бъдещето, за което копнеете ”. С тези думи министър председателят Николай Денков се обърна към президента на Украйна Володимир Зеленски. Министър-председателят ни е на посещаване в Киев.

По думите му България съпреживява кошмара на опустошенията, страданието и загубите. „ Вече е ясно, че задачите на Путин се разгръщат отвън украинската страна. Русия не може да завоюва тази война и един ден ще има правораздаване за всички военни престъпения против украинския народ. Призовавам интернационалната общественост да остане единна в поддръжката си към Украйна ”, разясни той.

„ Повече от 700 дни сме очевидци на ужасите на войната с една цел - самостоятелна и свободна страна в сърцето на Европа. Свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си. Затова българското държавно управление и парламентарното болшинство работят за обезпечаването на оптималната по опциите ни политическа, военна, филантропична и материална поддръжка за Украйна ", уточни българският министър председател.

От своя страна Зеленски благодари на страната ни за поддръжката. „ Благодаря, че от самото начало на пълномащабната експанзия подкрепяте нашата страна. Много ценим това, че България е с нас. Днес обсъдихме потребностите на бойците. Нашата обща обвързаност към правилото на добросъседството ще подкрепи икономическия напредък на двете страни. Обсъдихме съдействието в енергетиката и отбранителното произвеждане ”, разясни президентът на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР