„Благодаря Ви, че ме поканихте. Аз се моля за мир

...
„Благодаря Ви, че ме поканихте. Аз се моля за мир
Коментари Харесай

Папа Фрнациск към Бойко Борисов: Много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира

„ Благодаря Ви, че ме поканихте. Аз се апелирам за мир и всички ние се молим за мир, тъй като войната е нещо доста, доста грозно и неприятно. “

Това сподели Негово Светейшество папа Франциск при започване на срещата си с министър-председателя Бойко Борисов, който го посрещна с гала на летище „ София “. Папа Франциск е на публично посещаване в България от 5 до 7 май.

По време на срещата Негово Светейшество папа Франциск поздрави българския министър председател за дейната работата на България по време на ротационното ни председателство на Съвета на Европейски Съюз и по-конкретно за ролята на страната ни в процеса на европриобщаването на страните от Западните Балкани. „ Изключително символно е, че след три дни в България, ще отиде в Северна Македония - за Договора за добросъседство, за това, че постоянно мирът го слагаме преди всичко, както и разбирателството “, сподели още министър председателят Бойко Борисов. Той благодари на Светия Отец за опцията всяка година българска делегация, дружно с представители на Светия синод, да посещават Ватикана. „ Светите братя Кирил и Методий ги почитаме доста, тъй като с писмеността са създали доста за мира и за образоването на доста нации в района, по тази причина единият подарък беше икона на двамата братя “, разясни още министър-председателят.

„ Благодаря Ви доста за Вашето гостолюбие. Също доста сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира “, акцентира Светия Отец пред българския министър председател в края на срещата им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР