Благодаря ти за всички хубави и трудни моменти, през които

...
Благодаря ти за всички хубави и трудни моменти, през които
Коментари Харесай

България В Траур. Последните Думи На Алпиниста Иван Томов Ще Ви Изтръгнат Сърцето

" Благодаря ти за всички хубави и сложни моменти, през които преминахме един до друг. Почивай в мир, Бояне ", е написал на стената си във Facebook Иван Томов в четвъртък, 16 май. През 2014 година двамата изкачват дружно връх Броуд Пик (8047 м), който е 12-ти по височина в света.

По-рано дамата на Боян Петров - Радослава, описа пред Dir.bg, че се познава от дълги годинио с Иван. Осен Боян Петров, те са свързани и от родния им град - Русе.

" Познавахме се от много време с Иван. Той е от Русе и аз съм от Русе. Беше страховит, отново го споделям. Стана ми неприятно от новината. Но нямам доста информация какво и по какъв начин е станало. Със сигурност знам, че той не си падаше по рисковете, не беше, по този начин да се каже, " луда глава ", а добре обмисляше нещата. Не имам вяра да е рискувал, в случай че е имал някакъв проблем. Просто не беше подобен. Но ми е тъжно ", показа Радослава Ненова.

Припомняме, че Томов преди ден покори четвъртия по височина връх в света - Лхотце. Алпинистът ни е направил това без авариен О2 и без помощта на шерпи, в експедиция от общо четири души. В един от базовите лагери по пътя той е изгубил част от оборудването си, откакто плевел вятър е разрушил палатките. Но е взел назаем това, което му е било нужно, и не се е отказал. На връщане му помогнали шерпи, само че на сутринта получил мозъчен оток и умрял.

Иван има голям брой изкачвания в Памир, Тяншан, Каракорум и Хималаите. След като през 2014 година той стъпи на първия си осемхилядник Броуд Пик дружно с Боян Петров, през 2017-а изкачи и Манаслу. Иван Томов се намираше и в лагер 2 на Нанга Парбат през 2013г, когато над 10 индивида бяха разстреляни в Базов лагер.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР