Благодаря на Европейската комисия и на председателя ѝ Урсула фон

...
Благодаря на Европейската комисия и на председателя ѝ Урсула фон
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов обяви какво количество ваксини ще получи България

Благодаря на Европейската комисия и на ръководителя ѝ Урсула фон дер Лайен за спомагателните 1 259 728 дози ваксини на " Пфайзер/Бионтех ", които ще получи България от Европейския съюз през идващите 3 месеца посредством механизъм за взаимност.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който посети " София тех парк ", където се намира един от осемте европейски суперкомпютъра.

По думите му основната дума е взаимност, с цел да може целият Европейски съюз – мощен, обединен, взаимен, да излезе от тази пандемия.

Премиерът Бойко Борисов подчертава върху смисъла на самодейността на Европейската комисия за създаване на центрове за свръхбързи калкулации в Европейски Съюз.

" Това е третият конфигуриран суперкомпютър в Европа, което е самопризнание за българите, за нашите експерти в IT бранша ", безапелационен беше министър-председателят. По думите му това е огромна опция освен за България, само че и за района.

Осемте центъра със суперкомпютри в Европейски Съюз ще работят в поддръжка на европейските научни служащи, индустрията и бизнеса и ще създават нови приложения в редица области - от основаването на медикаменти и нови материали до битката с изменението на околната среда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР