Благодаря на България, че толкова добре се справя със задачата

...
Благодаря на България, че толкова добре се справя със задачата
Коментари Харесай

Премиерът на Полша Беата Шидло благодари на България за добрата защита на границата на ЕС

 _mg_1816 Благодаря на България, че толкоз добре се оправя със задачата да пази външната граница на Европейски Съюз. Това сподели министър председателят на Полша Беата Шидло след среща в Министерски съвет с българския министър-председател Бойко Борисов.

Тя благодаря на министър-председателя Борисов за поканата. „Много се веселя, че мога да бъда ваш посетител по време на подготовката на Председателството на Съвета на Европейски Съюз. България и Полша са страни, които ги свързват доста неща, ние сме другари и мисля, че днешният ни диалог сподели, че имаме доста общо “, съобщи още  полският министър председател.
„ Радвам че мога да бъда ваш посетител в интервала, когато България се приготвя за Председателството на Съвета на Европейски Съюз. Полша свързва с това Председателство огромни очаквания. Радваме се, че основата на програмата е единност. Полша и България са страни, които считат, че единността в Европейски Съюз и в нашия район са бъдещето, за нас е значимо да бъдем дружно, имаме доста общи тематики – инфраструктура, обществена политика и несъмнено сигурността. Благодаря на България, че толкоз добре се оправя със задачата да пази външната граница на Европейски Съюз “, сподели още тя.

„ България е страна, която би трябвало да влезе в Шенген. Политиката към Западните Балкани би трябвало да бъде амбициозна и доста отворена “, добави Беата Шидло.

„С общи старания да работим по този начин, че от Албания да Черно море Балканите и всички ние да се усещаме равноправни членове на ЕС“, сподели министър-председателят Бойко Борисов след среща в Министерски съвет с полския министър председател Беата Шидло .

„ Благодаря за признанието, че България е най-хубавата външноевропейска граница, шенгенска. Благодаря и за доверието, че по време на нашето председателство можем да сложим на масата вероятността на Балканите “, обърна се Борисов към полския си сътрудник.
„ Що се касае до Балканите всички имаме разбирането, че в случай че младежите, работната ръка, нямат поддръжка и вероятност, те ще отидат в посока Западна Европа… Затова доста деликатно, с доста такт и убеждения, и диалози, взаимни взаимни отстъпки и стимулирано увещание на сътрудниците в Европейски Съюз би трябвало да дадем вероятност на Балканите. Най-вече за хората, които работят и живеят там, за младежите. В противоположен случай всичко това още веднъж ще бъде изнесено в посока, където са по-високи заплатите и неравенствата и разликите ще стават по-големи “, разяснява той.

„ Рецептата е присъединение, съгласуваност, туризъм, просвета, бизнес. Ние с Полша сме минали по този път и е забележима разликата в нашата страни след присъединението към Европейски Съюз “, добави той.
„ Разговаряхме на дълго за срещата ми с френския президент. Беате ми благодари, че защитихме Полша, само че с взаимни отстъпки. Категорични сме, че би трябвало да поставим старания там, където сме се забавили и имаме по-лоши индикатори, с цел да остане Европа единна и да няма скорости. В същото време би трябвало да убедим нашите сътрудници, че вършим всичко допустимо да го реализираме “, уточни още министър председателят Борисов.

„ С общи старания да работим по този начин, че от Албания да Черно море Балканите и всички ние да се усещаме равноправни членове на Европейски Съюз “, сподели още той.

„ Основният принцип за единност може да ни помогне доста “, уточни Борисов.
„ И България, и Полша, при спазването на всички екологични правила и имайки поради нашата взаимозависимост от въглищата и енергетиката, оптимално ще се опитаме да продължим живота на топлоелектрическите централи и минодобивната индустрия. Благодаря, че колежката се съгласи да работим дружно пред Европейска комисия “, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР