Благодаря, че се безпокоите за нашите национални интереси, но няма

...
Благодаря, че се безпокоите за нашите национални интереси, но няма
Коментари Харесай

Лавров: Опитът за бунт е премеждие, не се налага по-силно определение

" Благодаря, че се безпокоите за нашите национални ползи, само че няма потребност ", съобщи Лавров в отговор на журналистически въпрос. Говорейки за опита за протест, Лавров означи, че " Русия постоянно от всички инциденти е излизала по-силна ". " Така ще стане и този път ", увери той. " Освен това, ние към този момент усещаме, че този развой е почнал ".

Лавров добави, че самият опит за протест в Русия не изисква по-силно определение от " приключение ", цитира го Българска телеграфна агенция.

Той означи, че предходната събота някои западни представители, разяснявайки съветската вътрешнополитическа обстановка, са декларирали, че " фасадата на съветската власт се е пропукала ".

Освен това Лавров подсети думите на първия посланик на Европейски Съюз, че Западът постъпва изцяло вярно, като въоръжава Украйна.

" Това е индиректно, само че доста ясно, явно самопризнание за това, кой срещу кого води война ", акцентира Лавров.

" Така че благодаря за грижата, само че ще се оправим ", заключи той.

Руският външен министър добави, че Москва също се съмнява във опциите на доста западни политици.

Руският външен министър увери още, че специалистите на МААЕ в Запорожката АЕЦ прелестно знаят кой обстрелва тази централа , само че не приказват за това в отчетите си. Москва моли тези специалисти да показват в отчетите си най-малко посоката, от която идва обстрелът, означи той, като окачестви като " чиста проба неистини " изказванията на Киев, че Русия готви провокация на следената от нея Запорожка АЕЦ.

Освен това Лавров прикани да се разшири съставът на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да се даде повече представителна мощ на азиатски, африкански и латиноамерикански страни и да се разчупи това, което той дефинира като западно владичество над света.

" По-голямата част от света не желае да живее съгласно западните правила ", означи съветският външен министър. Той прикани Западът да се отнася към страните от Азия, Африка и Латинска Америка " като към възрастни ", само че означи, че представители на африканските страни оповестяват за мощен напън, на който са подложени.

Лавров добави, че Русия е евакуирала деца в сиропиталища от военни зони в Украйна. Москва ще се стреми да се снабди с истината за правата на децата в Украйна, като се опира " на своето обективно следствие, което няма да е подложено на въздействието на които и да било заинтересувани страни, изключително от тези, които поддържат киевския режим ", добави той, разяснявайки отчета на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, в който Русия е упреквана в нарушавания на правата на децата на територията на Украйна.

Москва се е обърнала към Гутериш, напомняйки му за ориста на децата на украински бежанци в Европа, означи Лавров.

Една от аргументите за започването на спора в Украйна беше неспазването на споразуменията от Минск, добави Лавров, като съобщи, че преди този момент " всекидневно, макар тези съглашения от Минск и резолюцията на Съвета на сигурност на Организация на обединените нации, който ги утвърди, се бомбардираха цивилен обекти: учебни заведения, лечебни заведения, детски градини ".

Същевременно той дефинира като голословни обвиняванията против Русия в осъществяване на военни закононарушения в Украйна и съобщи, че Западът не може да ги удостовери. Има обаче доказателства за такива нарушавания от страна на украинските сили, които обаче не се регистрират, съгласно Лавров. За следващ път той повтори, че Русия не се цели при ударите си в цивилен обекти и инфраструктура.

Поведението на западните страни във връзка с Арктика, в това число опитите за разпространение на въздействието на НАТО над района, не провокира оптимизъм и изисква ответни ограничения от Москва, предизвести съветският първи посланик. " Ще отчитаме (тези процеси) в своите военно-технически дейности ", добави той.

Руският външен министър акцентира, че Москва не е била основател на спирането на връзките с Финландия и е подготвена да ги възобнови, само че ще регистрира присъединението на Хелзинки към НАТО.

Лавров даде обещание, че Русия ще уголемява опциите на Северния морски път и сигурно ще подсигурява сигурността му.

Износът на съветски торове и хранителни артикули продължава, макар спънките от страна на Запада , които Москва заобикаля, означи външният министър. В същото време няма доводи в интерес на удължение на договорката за експорт на украинско зърно, която от дълго време се трансформира в комерсиална, добави той.

За Русия няма вражески нации.

" Вероятно ще е по-точно да се каже, че ние имаме вражески държавни управления, а народите - в никакъв случай не сме имали с тях никакви проблеми ", акцентира Лавров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР