Благодарение на съвместните ни усилия и решаващия принос на руските

...
Благодарение на съвместните ни усилия и решаващия принос на руските
Коментари Харесай

Асад подкрепи Русия за „спецоперацията“ и очаква осезаеми резултати след разговорите с Путин

Благодарение на взаимните ни старания и решаващия принос на съветските въоръжени сили в Сирия бяха реализирани обилни резултати в битката против интернационалния тероризъм, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин след среща със сирийския си сътрудник Башар Асад. " Това дава опция за стабилизиране на социално-икономическата и вътрешнополитическата обстановка. Сирийският народ е изправен пред още един доста сериозен проблем - злополука, земетресение. То, несъмнено, утежнява ситуацията. Като същински другари ние се опитваме да ви подкрепим, тук работят наши подразделения на Министерството на изключителните обстановки, а представители на въоръжените сили, ситуирани в Сирия, също дават своя принос в битката с последствията от земетресението ", сподели още съветският държавен глава.

Асад на собствен ред съобщи че чака осезаеми стопански резултати от първата си аудиенция в Москва след началото на съветската инвазия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Асад сподели това пред телевизионните камери, застанал до съветския президент преди началото на формалните договаряния сред двамата. Сирийски представители хранят очаквания, че договарянията ще оказват помощ за привличане на повече съветски вложения в опустошената от спор страна, чиято стопанска система е отслабена от западните наказания.

" Искам да употребявам момента, защото това е първата ми аудиенция след (началото) на специфичната интервенция в Украйна, и да повторя сирийската позиция в поддръжка на специфичната интервенция против старите и новите нацисти. Казвам, че това са остарели и нови нацисти, тъй като Западът приемаше старите нацисти при себе си, а в този момент още веднъж ги поддържа ", сподели Асад и добави: " Нашата позиция не произтича единствено от другарството и лоялността, които имаме между тях, нашата позиция произтича от обстоятелството, че светът в действителност се нуждае от стабилизация в този момент, в противоположен случай ще се приближи до огромен срив. "

" Бих желал да изразя признателност на министерствата и ведомствата на Руската федерация, които помагаха за превъзмогване на последствията от земетресенията. Благодарение на тяхното присъединяване успяхме доста да понижим броя на жертвите и мащаба на вредите ", добави сирийският президент.

Киев и Западът акцентират, че съветските обвинявания, че Украйна се е трансформирала в бастион на нацизъм и русофобия, са безпочвен предлог за непровокирана инвазия.

Подкрепата на съветската войска за Асад му оказа помощ да обърне хода на гражданската война в страната, почнала през 2011 година с появяването на продемократично придвижване, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР