Благодарение на разузнавателната работа Украйна е наясно какво замисля врагът

...
Благодарение на разузнавателната работа Украйна е наясно какво замисля врагът
Коментари Харесай

Зеленски: Киев е наясно с руските военни планове

Благодарение на разследващата работа Украйна е наясно какво замисля врагът и по какъв начин да му отговори - както на сушата, по този начин и в Черно море.

Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение към нацията, представено от " Укринформ ".

" Днес чух разследващи отчети - от шефа на военното разузнаване Буданов и ръководителя на Службата за външно разузнаване Литвиненко. Благодаря и на двете ни служби - и на всеки един, който служи там - на първо място за обстоятелството, че Украйна е наясно и ще знае какво крои врагът и по какъв начин би трябвало да отговорим - вярно и мощно . И на сушата, и в Черно море ", акцентира Зеленски.
 В Кремъл обезпокоени, че
В Кремъл обезпокоени, че " Зеленски не знаел " за плануваното взривяване на Северен поток

От Украйна не разясняват публикацията на Washington Post

Военното разузнаване на Украйна заяви, че Русия е натрупала към 870 ракети, в това число 115 високоточни, създадени през октомври , за бъдещи удари по Украйна.

Кремъл съобщи в понеделник, че материалът на Washington Post, че украински боен е координирал офанзивата против съветските газопроводи " Северен поток ", е изключително обезпокоителен, като се има поради, че вестникът също по този начин твърди, че президентът на Украйна не е знаел за плануваната интервенция, оповестява Ройтерс.
 WP: Украински полковник провел гърмежите на „ Северен поток “
WP: Украински полковник провел гърмежите на „ Северен поток “

Роман Червински, някогашен пълководец на спецподразделение на ВСУ в този момент е в ареста в Киев

Никой не е поел публично отговорност за гърмежите през септември 2022 година, и скъсаха три от четирите линии на газопроводите, която би трябвало да доставят съветски газ за Европа.

боен офицер с дълбоки връзки с разследващите служби на Украйна, е бил координатор на офанзивата и цитира неидентифицирани източници, осведомени с интервенцията, съгласно които президентът Володимир Зеленски е бил държан настрани от нея.

Русия неведнъж е заявявала, без да дава доказателства, че Западът стои зад гърмежите на " Северен поток " - изключително Съединените щати и Англия, които и двете страни отхвърлят да са забъркани.

The New York Times и The Washington Post оповестиха, че Украйна, която неведнъж отхвърли да е забъркана, стои зад офанзивата.
 Русия: Година по-късно не е ясно кой взриви
Русия: Година по-късно не е ясно кой взриви " Северен поток "

Обвини Запада, че отвлича вниманието

Разследващият публицист Сиймор Хърш заяви, че водолази от американския флот са унищожили тръбопроводите, отчет, отритнат от Вашингтон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР