Благодарение на предприетите от Министерството на околната среда водите мерки

...
Благодарение на предприетите от Министерството на околната среда водите мерки
Коментари Харесай

МОСВ с призив: Пестете водата

Благодарение на подхванатите от Министерството на околната среда водите ограничения и положените оптимални старания, тази година равнището в язовирите в страната стартира да пада едвам през месец август поради намаляващия приток, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. В тази връзка Министерство на околната среда и водите приканва всички водоползватели да подхващат дейности за икономисване на ресурса и понижаване на загубите.

През тази година е обезпечена водата за питейно-битово водоснабдяване на обитаемоте места, които се водоснабдяват от ръководените от Министерство на околната среда и водите 52 сложни и значими язовири.
От началото на 2020 година до момента земеделските производители са получили общо 611,769 млн. куб. м вода и до края на напоителния сезон не се плануват основни ограничавания.

Същевременно Министерство на околната среда и водите предизвестява земеделците от Североизточна България, че трета поредна година в този район има засушаване и в случай че през есенно-зимния сезон се резервира наклонността на понижен приток, то същият ще би трябвало да се употребява от тях и през напоителен сезон 2021 година Възможно е ресурсът да се окаже непълен заради което земеделските производители следва да помислят и за различни водоизточници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР