Благодарение на наследството на богатите фамилии, семейният бизнес и технологичните

...
Благодарение на наследството на богатите фамилии, семейният бизнес и технологичните
Коментари Харесай

Това са най-младите милиардери в света

Благодарение на наследството на богатите семейства, фамилният бизнес и софтуерните стартъпи, през днешния ден има повече млади милиардери, в сравнение с в миналото в историята. Според ранглиста на Forbes, на която се базира Investopedia, най-младият милиардер в света е едвам на 22 години, а десетият в рейтинга е на 31-годишна възраст.

По-рано тази година Кайли Дженър стана най-младият милиардер в света. Тази купа по-рано принадлежеше на Марк Зукърбърг, който основа и стана основен изпълнителен шеф на Фейсбук през 2006 година. В класацията на Forbes се подреждат 63 милиардери, които нямат 40 години, а ето кои са най-младите от тях:

Александра Андерсен

Тя е родена през 1996 година и с благосъстояние от 1,2 милиарда $ е най-младият милиардер сега. Андерсен е наследница и щерка на притежателя на капиталовата компания Fed Йохан Андерсен. През 2002 година той трансферира на Александра и сестра ѝ по 42,2-процентов дял от компанията.

Катерина Андерсън

Сестрата на Александра е на 23 години. Нейното чисто положение е също 1,4 милиарда $, с което се подрежда на втора позиция измежду най-младите милиардери в света.

Густав Магнър Уитзо

26-годшният Густав Магнър Уитзо има съвсем половината от най-голямата компания в Норвегия за произвеждане на сьомга SalMar, която е и измежду международните водачи в този сегмент. Своя дял в SalMar Густав получава от своя татко през 2013 година. Тъй като към момента компанията се ръководи от татко му, младият милиардер влага в недвижими парцели и софтуерни стартъпи, на което дължи положението си от 3 милиарда $.

Евън Шпийгел

Евън Шпийгел е съосновател и основен изпълнителен шеф на компанията Snap, създала приложението Snapchat. Евън е на 28 години и има 2,2 милиарда $. Той е учил продуктов дизайн в Станфордския университет, където среща своя бизнес сътрудник и съосновател на компанията Боби Мърфи.

Лудвиг Теодор Браун

Лудвиг Теодор Браун има 10-процентов дял в компанията за здравно съоръжение B. Braun Melsungen AG, която е учредена през 1839 година като дребна фармацевтична компания, продаваща билкови медикаменти. Бащата на Лудвиг поема ръководството през 1977 година, а 28-годишният му правоприемник има чисто положение от 1 милиард $.

Джон Колисън

Джон Колисън е притежател и съосновател на компанията Stripe, която създава софтуери за финансови услуги за бизнеса. Ирландският бизнесмен, който е на 28 години и има благосъстояние от 2,1 милиарда $, развива концепцията за Stripe със своя брат Патрик, когато и двамата са посещавали университет в Бостън. След последния кръг на финансиране компанията се прави оценка на 20 милиарда $.

Патрик Колисън

30-годишният брат на Джон също има 2,1 милиарда $ и е другият съосновател на Stripe, както и основен изпълнителен шеф. Някои от най-известните вложители в компанията са основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск и създателят на еBay и Pay Pal Питър Тийл.

Боби Мърфи

Той е другият съосновател на Snap и притежател на компанията. Мърфи е на 30 години и е по-възрастен от Евън, като благосъстоянието му от 2,1 милиарда $ също се подрежда зад това на колегата му. Боби е учил математика и компютърни науки в Станфордския университет.

Уанг Хан

Хан е на 30 години и благосъстоянието му възлиза на 856 милиона $. Той дължи положението си на акциите, които има в самолетната компания Juneyao Air, основана в Шанхай. Хан ги наследява от умрелия си татко, основал групата Juneyao Group, която има бизнес и в региона на търговията, образованието и храненето.

Ева Мария Браун-Людик

Ева Мария Браун-Людик има 12-процентов дял от немската фармацевтична компания B. Braun Melsungen AG и е братовчедка на Лудвиг Теодор Браун, който заема петото място в тази ранглиста. Компанията създава медицински и хирургически принадлежности. През 2017 година продажбите ѝ възлизат на 7,9 милиарда $. 31-годишната Ева има благосъстояние от 1,3 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР