Благодарение на нашия имунитет се предпазваме от различни болести и

...
Благодарение на нашия имунитет се предпазваме от различни болести и
Коментари Харесай

Никой не предполага, че има 5 фактора, които могат да СРИНАТ имунитета

Благодарение на нашия имунитет се предпазваме от разнообразни заболявания и вируси. Има разнообразни способи и фактори, които могат да подсилят имунната система, както и такива, които я отслабват. Слабият имунитет ни прави по-податливи на инфекции и възпаления, настинки и здравословни проблеми. Ето кои са по-малко известните фактори, които намаляват имунитета.

Самота – хората, които се усещат самотни, изпадат в депресивни положения и тревога, имат намален имунитет. Самотата се поражда поради това, че човек не е намерил своето място в обществото и средата. Тя не е избор на индивида, тя е насилствена. Всичко това поражда възпалителни процеси в организма, усилва напрежението и води до разнообразни проблеми поради намаления имунитет.
Супер потребни хранителни комбинации за мощен имунитет
Имунитетът на организма се обуславя от голям брой фактори, в това число хранене. Освен това от огромно значение са уравновесената диета, фи...

Пътувания – в случай че пътувате постоянно до разнообразни точки на света, това може да повлияе отрицателно на организма поради внезапната счита на климата и изискванията на средата. Ако посетите екзотична страна, организмът ще бъде изложен на непознати бактерии и патогени. Освен това замърсяване има на всички места – от самолета, през въздуха, до хотела, в който се настаните. Хранете се уравновесено и приемайте доста вода и витамини, с цел да се противопоставите на тези условия и да запазите положителното си здраве.

Лекарства – медикаментите, предписани за облекчение на болежка, противовъзпалителните такива повреждат лигавицата на червата. В резултат се развива синдром на пропускливите вътрешности. Заради това имунната система отслабва. Лекарствата против киселини имат същия резултат, а хората ги употребяват постоянно даже без да пита без да са предписани от доктор. Съвсем елементарни медикаменти могат да понижат киселинността в стомаха, което трансформира концентрацията на стомашната киселина. Проучвания потвърждават, че хора, които одобряват такива лекарства имат понижена чревна микрофлора. С това се поражда риск от разнообразни болести. Важно да се консултирате с доктор, с цел да ви предпише съответните лекарства съгласно вашия проблем. Антибиотиците също са нездравословни за червата, елиминирайки и потребните бактерии, освен нездравословните.

Алкохол – честата консумация на алкохол може да намали доста имунната отбрана. Алкохолът не разрешава на костния мозък да създава бели и червени кръвни телца, което отслабва функционалността на лигавицата. Ето за какво е добре да премахнете изцяло или най-малко да ограничите оптимално потреблението на алкохолни питиета.

Диети – в случай че внезапно шокирате организма си с апетит и диета, която ви разрешава да приемате единствено нискокалорични артикули, това ще докара до нарушаване на имунната отбрана. В организма ни съществува баланс, който в случай че бъде нарушен, се стига до болести и здравословни проблеми. Диетите с минимално хранене са нездравословни за организма, тъй като лимитират приема на потребни минерали и субстанции от другите храни. Трябва да се храните уравновесено, тъй като всяка храна съдържа нужни за организма и тялото детайли.
Най-важните билки за здрава и мощна имунна система
Когато имате простуда, медикаментите в аптеката постоянно са безполезни и даже ни вредят. След един тип купуваме различен тип хапчета и по-късно...

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР