Благодарение на факта, че всъщност България е позволила на частния

...
Благодарение на факта, че всъщност България е позволила на частния
Коментари Харесай

Иво Инджев: България спаси Украйна от поражение в първите дни на войната

" Благодарение на обстоятелството, че в действителност България е разрешила на частния си оръжеен бизнес да достави Украйна с оръжие, се появихме с огромно забавяне на осведомителната карта на света като страната, която на процедура, може да се каже, е избавила Украйна от военно проваляне в първите дни на войната, когато не са достигали боеприпаси ", това сподели Иво Инджев, публицист, блогър и създател на публицистични книги, член на Източния екип за стратегически връзки на Европейския съюз в коментар за " Фокус " по тематиката какво се случи през едната година война в Украйна.

" Русия води война не с страна, не с войска, а с един цялостен народ. Това предопределя невъзможността да я завоюва. Дори и да не беше западната помощ, в случай че Русия беше съумяла с брутална военна мощ да наложи някаква форма на окупация върху цяла Украйна, тя нямаше по какъв начин да издържи и това бяха първите ми думи още през февруари 2022 година ", добави той.

" Русия съумя да реализира противоположното на това, което беше декларирала. Тя разчиташе да разедини Запада, а го сплоти. Дори изкова нов термин - " груповия Запад ", с цел да оправдае своя крах на бойното поле в Украйна, а той не е единствено на бойното поле. Той е и на осведомителното, и на дипломатическото. Постигна и това, че разруши открития след Втората международна война интернационален ред, по този начин, както никой различен не го е правил. Разби и визията на европейците, че ще живеем вечно в мир. Ние сме щастливи хора, които не познават войната нае лична земя и си мислехме, че по този начин ще продължи, само че за жалост това се оказа една илюзия. Инструментът за разбиването на тази илюзия се споделя Владимир Владимирович Путин, който в Украйна назовават " Путлер ", сподели Инджев.

Той разяснява и какво стана ясно за украинците за тази една година война: " Украинците пък бяха обединени повече и от Запада, отново с помощта на този " инструмент " - нещо извънредно ненадейно за самия режим в Москва. 95% от украинците в отговор на въпрос дали имат вяра, че ще завоюват войната, дават отговор позитивно. Това е необикновено сближение на един народ. На процедура Русия води война не с страна, не с войска, а с един цялостен народ. Това предопределя невъзможността да я завоюва. Дори и да не беше западната помощ, в случай че Русия беше съумяла с брутална военна мощ да наложи някаква форма на окупация върху цяла Украйна, тя нямаше по какъв начин да издържи и това бяха първите ми думи през февруари 2022 година ", добави той.

Инджев разяснява и въпроса какъв цивилизационен избор направи България, заемайки или незаемайки позиция по въпроса за войната в Украйна: " България зае неуверена позиция, в това няма подозрение. Помним по какъв начин българските водачи, изключително президентът, предвиждаха, че до няколко дни съветската войска ще бъде в Киев. После, обаче, някои доста бързо се осъзнаха и с помощта на обстоятелството, че в действителност България е разрешила на частния си оръжеен бизнес да достави Украйна, се появихме с огромно забавяне на осведомителната карта на света като страната, която на процедура, може да се каже, е избавила Украйна от военно проваляне в първите дни на войната, когато не са достигали боеприпаси. Българските фабрики заработиха на трисменен режим и беше ясно къде отива тази продукция. Жалко е, че тази помощ е оказана против пари, е не на благосклонност единствено, само че все пак това по някакъв метод изми лицето на България от позора да бъде скочена като една от няколкото страни в Европейски Съюз и НАТО, която страни от общия курс. "

Според Инджев, войната в Украйна ще завърши, когато Путин падне от власт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР