Благодарение на Брекзит Дъблин е напът да се превърне във

...
Благодарение на Брекзит Дъблин е напът да се превърне във
Коментари Харесай

Осъдиха българин в Унгария по делото за загиналите в камион 71 нелегални мигранти

Благодарение на Брекзит Дъблин е напът да се трансформира във финансова столица, привличайки банки, капиталови фондове и правни адвокатски фирми, основани във Англия и загрижени да останат в Европейския съюз след 29 март.

Британската Hermes Investment Management, която ръководи активи за 33,5 милиарда английски лири (38 милиарда евро), е една от фирмите, решили да се открият в Ирландия, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Всички наши клиенти мислят, че вършим правилния избор, при неналичието на сигурност ", споделя Каръл Мейхън, директорката на компанията за Ирландия. " Започнахме да планираме Брекзит още от референдума през 2016 година ", доверява тя.

Ирландия се притеснява поради тесните си стопански връзки с Англия, че може да заплати тежка цена за Брекзит, най-много в случай че се стигне до бракоразвод без съглашение. При това състояние всеки " дял Брекзит " е повече от добре пристигнал, макар че страната по никакъв метод не желае да се хвали с тези косвени облаги.

" Ние не желаеме да се опитваме да извличаме облага от компликациите на някой различен ", съобщи наскоро ирландският държавен министър за финансовите услуги Майкъл Д`Арси. " Винаги обаче съм подчертавал, че в случай че английски компании изпаднат в затруднено състояние поради Брекзит, Ирландия би могла да бъде част от решението. "

Според изследване на EY (фирмата за професионални услуги Ernst & Young с централа в Лондон) Дъблин е преди всичко в желанията на финансовите компании, искащи да се открият в Европейски Съюз, пред Амстердам, Франкфурт и Париж. EY е преброила 27 компании, които са се заели да реалокират свои чиновници или действия в ирландската столица от 2016 година.

Сред тях е колосът Bank of America Merrill Lynch, който през декември сля английския и ирландския си клон и трансформира Дъблин в своя " основен банков център в Европа ".

Данъци, език и разстояние

През януари английската банка Barclays получи зелена светлина от съда да трансферира 190 милиарда евро активи в ирландския си филиал. Според английски правосъдни документи банката желае по този метод да резервира опция да предлага капиталови услуги в Европейски Съюз.

Финансовият център на Дъблин, няколко комплекса от здания покрай центъра на града, е много непретенциозен спрямо Лондонското Сити и десетките му небостъргачи. Той обаче може да се разшири доста, когато Англия фактически напусне Европейски Съюз, по сходство на това, което се случи със старите докове при идването на американските софтуерни колоси Фейсбук, Гугъл и LinkedIn.

Данъкът за фирмите е единствено 12,5% в Ирландия, която ще бъде единствената английскоговоряща страна в съюза след излизането на Англия. И Дъблин е единствено на един час път със аероплан от Лондон.

Ирландският министър председател Лио Варадкар, който нормално придобива тъмен израз на лицето, когато стане въпрос за Брекзит, не се поколеба да похвали страната си в тирада този месец като " неповторима входна врата към Европейския съюз и общия му пазар ".

Ако обаче активите, струпани в Ирландия би трябвало да се усилят, то последствията за заетостта наподобяват отрицателни, изключително като се има поради, че Брекзит би трябвало да остави без работа още 55 000 души, съгласно прогнозите на министерството на финансите.

Barclays, апропо, планува да сътвори единствено 150 работни места в Дъблин.

Дейвид Карти, ръководещ шеф за Ирландия на правната компания DLA Piper, предвижда, че Лондон в последна сметка ще остане основният център за огромен брой финансови групи. Въпреки че те " ще могат да имат тактики или значими аспекти от бизнеса си отвън Лондон - в Дъблин или другаде ".

Джоузеф Стенсън, Франс прес

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: