Благодарение на актуалните проучвания и изследвания, разбирането на докторите как

...
Благодарение на актуалните проучвания и изследвания, разбирането на докторите как
Коментари Харесай

Страничният ефект от коронавируса, който ни засяга с години

Благодарение на настоящите изследвания и проучвания, разбирането на докторите по какъв начин да се лекуват тежки случаи на нови пациенти с ковид става все по-добро с всеки минал ден.

За страдание, също по този начин излиза наяве, че заболяването не е за подценяване, даже и да сме я преболедували, тъй като има някои изненадващи странични резултати и затруднения, за които в началото не сме и помисляли.

Медицинските специалисти са обезпокоени, че доста от от оживелите от COVID-19, развиват посттравматично стресово разстройство (ПТСР), което може да ги засегне години наред.
 Снимка 485527

От Националната здравна работа на Англия карат всички лекари да ревизират пациенти с COVID-19 за ПТСР, преди да бъдат изписани от болничното заведение. Ефектите от заболяването, които нормално се показват в интензивни кошмари, могат евентуално да продължат цялостен живот, в случай че не бъдат вярно лекувани.
 Комарите и могат ли да ни заразят с ковид
Могат ли комарите да ни заразят с ковид

Мнението на специалистите по въпроса

Експертите показват, че прекарванията в интензивното поделение, които рутинно се смятат за надълбоко травматични, са даже по-лоши за оживелите от ковид. Силно заразната природа и нападателно рисковите признаци на вируса карат пациентите все по-трудно да претърпяват случилото се с тях, даже и след изписването им.
 Снимка 485192

" За доста хора, приети в болница с COVID-19, това е евентуално травматично прекарване ", споделя Майкъл Блумфийлд, лекар по медицина, психиатър и откривател от Университетския лицей в Лондон пред Guardian.

Призивите за постхоспитализирано лекуване на ПТСР при оживели от ковид са отразени и в неотдавна оповестен отчет в здравното списание Global Health Research and Policy.
 Снимка 485951

Проучването преглежда честотата на случаите на ПТСР при оживели от предходни огнища на заболявания, в това число епидемията от ТОРС през 2003 година, грипната зараза от H1N1 от 2009 година и епидемията от ебола от 2015 година

То установи: " Епидемиологичните изследвания демонстрират много огромно разпространяване на проблемите с психологичното здраве. измежду оживели, фамилии на жертви, медицински експерти и необятната общност след зараза от инфекциозно заболяване. " Авторите приключват проучването, като споделят, че смятат за незабавно да се даде услуга за психологично здраве, ориентирана към предварителна защита на ПТСР на оживели и други хора, изложени на COVID-19.
 Коронавирусът, солената вода и има ли резултат върху COVID-19
Може ли солената вода да лекува ковид

На това се надяваме
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР