Бизнесменът Ветко Арабаджиев, обвинен в това, че е бил лидер

...
Бизнесменът Ветко Арабаджиев, обвинен в това, че е бил лидер
Коментари Харесай

Върнаха ни под конвой Ветко Арабаджиев ВИДЕО и СНИМКИ

Бизнесменът Ветко Арабаджиев, упрекнат в това, че е бил водач на незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари, бе върнат под ескорт от Испания в България след среднощ в събота.

Той ще бъде арестуван за 72 ч от прокурор, а по-късно от обвиняването ще упорстват и за непрекъснат арест на предприемача пред Специализирания съд.

Ветко Арабаджиев и брачната половинка му Маринела бяха задържани при започване на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха търсени с европейска заповед за арест. В София беше арестуван и синът им Вълчо. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в разнообразни трезори, дялове в 7 търговски сдружения и парцели в няколко обитаеми места.

Екстрадицията на Маринела Арабаджиева към момента не е реалност, защото испанският съд към момента не е взел решение, като е изискал спомагателна информация за нея. По делото е упрекнат и синът им – Вълчо, който наскоро бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лв..

Снимки: БГНЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР