Бизнесменът Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли

...
Бизнесменът Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли
Коментари Харесай

20 задочни обвинения по 3 дела очакват Божков в България

Бизнесменът Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от разгласи в профила си във Facebook, че този следобяд се прибира в България. От януари 2020 година той е в Дубай, а против него задочно се водят няколко следствия е разгласен за интернационално търсене. 

" Днес се прибирам. След всички спънки, които Гешевата прокуратура и другите принадлежности ми сътвориха. Ще кацна в София към 15:30. ", написа Божков. От Министерство на вътрешните работи пък дадоха обещание да го задържат още на летището.

За завръщането на някогашния хазартен необут и някогашен притежател на футболния клуб " Левски " се заприказва към рецесията на върха на  прокуратурата. Тогава - още веднъж във ФБ, той сподели по адрес на Иван Гешев:

" Понякога разкаялият се виновник може да бъде по-ценен от светец ". По време на процедурата по предварително преустановяване мандата на към този момент някогашния основен прокурор, Божков изиска да се върне като предпазен очевидец против експремиера Бойко Борисов. Евентуалното му директно свидетелстване, че е давал пари на Борисов посредством пиара му Севделина Арнаудова, по искане на ексфинансовия министър Владислав Горанов - поради което тримата бяха в ареста за 24 часа по време на ръководството на кабинета " Петков ", обаче не трансформира събитието, че Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от има 20 задочни обвинявания по 3 каузи. 

Затова и щом кацне на летище София  - още при граничния надзор, той би трябвало да бъде арестуван до 72 часа по делото за държане и отчуждаване на културно -исторически полезности, да бъде отведен в постройката на Националното разследване, където в наличие на адвокатда му бъде повдигнато обвиняване, да даде пояснения, в случай че реши и по-късно да бъде изправен пред Софийския градски съд, който да реши да остане ли той за непрекъснато в ареста.

В случай, че Божков не бъде арестуван, прокуратурата е в подготвеност да изиска задържането му по така наречен " хазартно дело ", от което стартира всичко. По него той е упрекнат, че е управлявал проведена незаконна група, която е работила от 2014 година и се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни закононарушения. 

Срещу Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от се води и още едно дело - за насилствени престъпни дейности - побои, закани за убийства и дори убийства. То беше замразено, тъй като нямаше по какъв начин предприемачът да бъде разпитан, което, в случай че се върне, към този момент може да бъде направено.

Божков беше разследван задочно - освен това по глава Първа - Престъпления против Републиката, че е финансирал протестите  през 2020 година против Иван Гешев и Бойко Борисов. Покрай него бяха упрекнати и прекараха известно време в ареста негови близки, както и негови бизнепартньори..

Божков от своя страна твърди и че бил жертва на закононарушение - че  е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и  Севделина Арнаудова.  По случая работи Софийската градска прокуратура, само че по делото развиване няма точно поради обстоятелството, че Божков не беше в страната, съобщи БНР.

Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от беше един от първите трима българи, дружно с Делян Пеевски и Илко Желязков, попаднали в първия лист " Магнитски ". Там за него написа, че той е " български предприемач и олигарх, няколкократно подкупвал държавни чиновници. Тези чиновници включват един сегашен политически водач, както и някогашния ръководител на към този момент закритата Държавна комисия по
хазарта.

Божков възнамерявал да обезпечи парична сума за бивше българско длъжностно лице и за български политик за Божков да бъде подкрепят да сътвори канал, през който съветски политически водачи да оказват въздействие върху български държавни чиновници.

Във връзка с тези изказвания, във второто издание на листата " Магнитски " попадна и Владислав Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР