Бизнесменът Цветомир Найденов обвини бившия заместник-министър на финансите Георги Кадиев

...
Бизнесменът Цветомир Найденов обвини бившия заместник-министър на финансите Георги Кадиев
Коментари Харесай

Цветомир Найденов обвини Георги Кадиев за големите загуби на спортния тотализатор

Бизнесменът Цветомир Найденов упрекна някогашния заместник-министър на финансите Георги Кадиев за загубите от десетки милиони на Българския състезателен тотализатор. Според него някогашният народен представител от Българска социалистическа партия е утвърдил такса от 15% от оборота, каквата няма на никое място по света. По този метод е постлал пътя на монопола на укриващия се в Дубай Васил Божков върху наземния хазарт в България, счита някогашният съучастник на Черепа.

" Няма потребност да се прави инспекция, ето кои са компаниите и по какъв начин са плащали: Държавното Тото - 15% от оборота. Национална Лотария, Ню Геймс, Евробет и Еврофутбол са плащали 20% от облагата (приходи от
залози минус изплатени облаги на участниците) - и четирите компании са на Васил Крумов Божков. Такова знамение за облагане на наземни залози (НЕ ОНЛАЙН) в Закона за хазарта няма разказано в нито един член ", написа Найденов в профила си в обществената мрежа Фейсбук.

" Георги Кадиев е провинен за глупавата такса 15% на оборота - такава такса няма в нито една страна на тази планета! - загубите на Тотото и бетонирането на монопола на Черепа потеглиха от тази тъпота с безразсъдно високата такса!!! Държавното Тото само е плащало, както е по закон, може би това е една от аргументите за 5 години да е десетки милиони на ЗАГУБА! П.С. Обвиняемият Васил Божков (18-те звездички) твърди, че бил давал някакви подкупи за “СПОКОЙСТВИЕ “ да му върви схемата с ниското заплащане. За тези подкупи никой от съдружниците му не знае и не е взел участие. Нали се сещате, че Черепа е всичко друго, само че не и Добрият Самарянин, че с неговите 51% да заплати 200 милиона “Такса Спокойствие” от името и на останалите 49%?! ", счита Найденов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР