Бизнесменът Николай Банев, който от близо година е задържан, остава

...
Бизнесменът Николай Банев, който от близо година е задържан, остава
Коментари Харесай

Банев остава в ареста и иска разпит на Борисов

Бизнесменът Николай Банев, който от близо година е арестуван, остава в ареста. Това реши в понеделник профилираният углавен съд на първото съвещание по делото за данъчни закононарушения против него, брачната половинка му Евгения и майка му Мария. Тримата са упрекнати и за присъединяване в незаконна група за пране на пари.

Освен да бъде пуснат от ареста, Банев изиска да бъдат разпитани като очевидци министър председателят Бойко Борисов и тогавашните министри на стопанската система - Трайчо Трайков и на вътрешните работи - Цветан Цветанов.

Евгения Банева твърди, че още преди години дружно със брачна половинка ѝ са подавали сигнали за положението на предприятията, които ръководят. Имало и сигнали за банкрутиралото " Полимери ".

" Тези материали са отделени в 27 чувала. Тепърва съдията разреши тези материали да ни бъдат предоставени в копия, с цел да имаме и ние достъп до една дългогодишна преписка, обвързвана с незаконното безучастие на институциите, в продължение на много години, и неглижиране на всички сигнали, които ние сме отправили до Министерство на стопанската система, до министър-председателя, до Цветан Цветанов, като министър на вътрешните работи, и до други институции ", съобщи тя, представена от БНР.

Банев пък описа пред съда, че в ареста имало хлебарки и мишки, за които арестуваните сами правели клопки, и нямало топла вода. Бизнесменът изясни, че арестантите слагали храна в чаша с вода, а на сутринта я намирали цялостна с хлебарки. Той се оплака, че на околните му било неразрешено да му донесат костюм, с който да се яви пред съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР