Бизнесменът Ивайло Борисов – Ториното, се е явил доброволно в

...
Бизнесменът Ивайло Борисов – Ториното, се е явил доброволно в
Коментари Харесай

Нови разкрития около изчезналия бизнесмен Алтънбашев, последният му SMS бил до...

Бизнесменът Ивайло Борисов – Ториното, се е явил непринудено в Столична дирекция на вътрешните работи преди ден, с цел да даде показания за случая с отвличането на програмиста Александър Алтънбашев.

Борисов е решил да опише какво знае пред проверяващите незабавно откакто стана ясно, че последният SMS от телефона на Алтънбашев е точно до Ториното, оповестява "Телеграф ".

Пред проверяващите служители на реда Ториното е разкрил, че се познава с Алтънбашев от доста години.

Оправдан

В последно време се интересувал от търговия с криптовалута и по тази причина контактувал с програмиста, чийто бизнес е обвързван с биткойните. Двамата обаче нямат общ бизнес.

Ториното публично се занимава с търговия с коли и със скрап, има автокъща и сервиз в Горубляне. Преди време бе апетитен от Министерство на вътрешните работи за дясна ръка на някогашния командос Златомир Иванов – Баретата. Двамата дружно бяха част от подсъдимите по мегаделото „ Фирмата “, както и по още едно дело, обвързвано с търговия с опиати, само че и по двете Ториното бе изцяло оневинен.

Името му бе забъркано през август 2017 година в отвличането на сина на предприемача Тони Златков, Адриан. В последна сметка обаче Борисов не бе махленски в осъществяването на това действие.

Укрил

Самият Александър Алтънбашев е израснал в столичния квартал „ Дружба “ и се познава с Ториното от дете. В последните години обаче Алтънбашев доста се бил замогнал около работата му в IT бранша. Говори се, че е един от криптомилионерите в България. Алтънбашев е видян за последно в понеделник сутринта, когато сестра му Теодора го е оставила пред магазин в Бизнес парка. След това са си писали по Вайбър.

След 12,21 телефонът му е бил изключен. В последното си известие до сестра си Алтънбашев твърди, че е в региона на Бургас. Преди това обаче й споделил, че ще пътува за Пловдив по работа. Това я озадачило и тя решила да подаде сигнал в полицията.

Говорителят на Софийската градска прокуратура удостовери за разпита на Ториното, както и че се работи по версията за похищение. "Проверява се и версията, че се е укрил по някаква причина, само че главната линия на следствието е похищение ", уточни Петрова./БЛИЦ.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР