Бизнесменът е с наложена мярка за неотклонение подписка, но от

...
Бизнесменът е с наложена мярка за неотклонение подписка, но от
Коментари Харесай

Съдът Реши! Ето Каква Присъда Получи Издирваният Брендо!

Бизнесменът е с наложена мярка за неотклонение " подписка ", само че от 2014 година има и възбрана да напуща страната. Неведнъж се е появявала информация, че той и липсващ зад граница, с цел да избяга от правораздаването, само че той я е опровергавал, появявайки се в правосъдната зала.

Междувременно, единствено в границите на една година, това е третата му ефикасна присъда - той беше наказан в Румъния на 10 година и половина затвор за трафик на 51 кг кокаин и в Италия - на 20 година по така наречен спекулация " Кокаинови крале ".

У нас следствието стартира през 2006 година, като първата присъда, която Брендо получи през 2013 година, беше 7 година и половина отнемане от независимост. Съдът одобри, че Банев и трима негови родственици са превъртели през разнообразни банкови сметки в чужбина 11 138 650 евро - или 21 млн. лв., от трафик на опиати. Тогава някогашната брачна половинка на Брендо - Моника Добринова, сестра ѝ Десислава Дишлиева, вдовица на разстреляния през май 2005 година Константин Дишлиев, и братът на Банев - Симо Карайчев, получиха по 3 година условно с 5-годишен изпитателен период.

Присъдата бе анулирана от апелативния съд в София, а през 2015 година Върховен касационен съд върна делото за ново разглеждане на втора инстанция.

През март м.г. различен състав на Софийския апелативен съд осъди Брендо на 6 година затвор, а брат му Карайчев на 3 година За почтени магистратите оповестиха Добринова и Дишлиева, защото доказателства, че те са взели участие в бандата, няма. Сега Върховен касационен съд удостоверява наказването за Брендо, а дефинитивно са оправдани Добринова и Дишлиева.

Според апелативния съд Банев дружно с брат му и Дишлиев работили като група за пране на пари от 17 октомври 2002 година до 30 май 2005 година Дейността им се простирала в България, Съединени американски щати, Британските Вирджински острови, Ирландия, Австрия и Швейцария. Те са превеждали суми от по няколко хиляди до милиони евро в разнообразни сметки в чужбина към " Прайвът файнънс юниън ".

" Налице е координация във волите им да правят закононарушения в страната и чужбина за имотна полза ", уточни съдът.

Магистратите откриха, че тримата са закупили 7 офшорни компании, на които разкрили банкови сметки в страни, разнообразни от регистрацията им. Освен това Банев, Карайчев и Дишлиев са внасяли пари на ръка в тях, пренасочвали и придвижването на средствата сред обособените сдружения, с цел да не може да се наблюдава произходът им.

" Офшорните сдружения не са били употребявани за минимализиране на облагата и за данъчни облекчения, защото не съществуват доказателства да са развивали на процедура някаква активност нито в зоните по регистрацията им, нито отвън тях ", споделя съдът.

И приема, че задачата на компаниите била да се скрият действителните им притежатели, като за това били употребявани подставни лица - непознати компании и жители.

Апелативните съдии разясняват, че това какъв е източникът на средствата, които бандата ще изпере, и " дали въобще тези пари са от трафик на опиати " не е от голяма важност и е официално условие в закона.

Подсъдимите не са имали бизнес, с който да се изясни големият паричен поток, вливан от края на 2002 година доникъде на 2005 година в офшорните сдружения и оттова към " Прайвът файнънс юниън ", излиза наяве още по делото.

Снимката 53-годишния Евелин Банев е в уеб страницата на Интерпол от февруари 2016 година до през днешния ден. Публикувана е по искане на Румъния. Властите в Букурещ го оповестиха за интернационално търсене, откакто Софийският апелативен съд отхвърля да го екстрадира с претекста, че делото против него у нас е предпочитано. Досега от Върховната касационна прокуратура пък не са съобщавали Италия да е поискала публично да ѝ предадем Брендо, с цел да излежи присъдата си на Апенините.

Според адвокати в случай че той бъде открит, трите му присъди могат да бъдат кумулирани от съда и той да излежи едно общо най-тежко наказване в пандиза.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР