Бизнесменът Аднан Юсеинов изрази готовност да признае вината си за

...
Бизнесменът Аднан Юсеинов изрази готовност да признае вината си за
Коментари Харесай

Бизнесменът Аднан Юсеинов готов да признае вина за мелето край Пловдив, отстраняват грешки по делото

Бизнесменът Аднан Юсеинов изрази подготвеност да признае виновността си за зверската злополука на пътя Пловдив-Хасково, при която починаха двама души. Това стана ясно по време на разпоредителното съвещание по делото, което се организира през днешния ден в Окръжен съд-Пловдив.
Прочетете още
Защитниците на 44-годишния мъж - юристите Кирил Николов и Росен Александров желаеха от съда, делото да бъде върнато на прокуратурата за премахване на два дребни минуса в обвинителния акт. Юристите пожелаха обективен митинг, като показаха позиция, че ще се употребяват от привилегията за кратко правосъдно разследване, само че с цел да се случи това то обвинителният акт би трябвало да бъде безупречен.

Прокурор Анелия Трифонова възрази, като се стимулира, че даже и да се преработи обвинителния акт, това с нищо не би трансформирало фактическата ситуацията или обвиняването.

Припомняме, че жестоката злополука стана на 12 декември предходната година в региона на 4-тия километър от Пловдив в посока Садово малко след 21 часа. Повдигнатото обвиняване против Аднан Юсеинов е за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице.

Според обвинителният акт в ПТП-то са взели участие три автомобила. Шофьорът на автомобила БМВ със софийска регистрация, 44-годишният Аднан Юсеинов, е предизвикал тежката злополука с две жертви. Той е подхванал погрешно изпреварване, след което се блъснал в такси с кърджалийска регистрация и след това е последвал удар в КИА с пловдивска регистрация. В пловдивския автомобил е пътувало и дете, което е невредимо.

От екип на незабавна здравна помощ на място е установена гибелта на двамата мъже от таксиметровия автомобил - 31-годишния лидер и пасажер. Юсеинов е откаран в болница с заплаха за живота. Бизнесменът е бил със 7 счупени ребра и 2 счупени крайници.

Единият умрял е Салиф Тефик, който е гурбетчия в Австрия. Той се прибирал при фамилията си в кърджалийския квартал „ Боровец “. Живеел от към 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, с цел да види родителите си.

Другият умрял е 31-годишният таксиметров водач Сурай Расим, който отишъл по поръчка да прибере Салиф от летището в София.

След случая Юсеинов бе с наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв., заради това, че се намираше на лекуване в болнично заведение поради влошеното си здравословно положение, в резултат на пътнотранспортното произшествие. Днес мярката му за неотклонение беше променена в „ парична гаранция ” от 7000 лв., като отбраната на предприемача даже пожела най-леката такава – „ подписка ”, само че настояването не беше почетено от магистратите. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Пловдив.

За идващото съвещание би трябвало да бъдат отстранени неточностите в обвинителния акт, след което Аднан Юсеинов да се признае за отговорен, съгласявайки се с всички обстоятелства и условия, по този начин както да разказани от държавното обвиняване. При този процес на делото, предприемачът ще получи присъда, редуцирана с 1/3 от избраната.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР