Бизнесът трябва да приветства извънредното положение в Турция, защото то

...
Бизнесът трябва да приветства извънредното положение в Турция, защото то
Коментари Харесай

Ердоган: Извънредното положение е добро за икономиката и пази от тероризъм и стачки

Бизнесът би трябвало да приветства изключителното състояние в Турция, тъй като то защищава от тероризъм и предотвратява стачки на служащите, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс и ДПА.

Парламентът тази седмица гласоподава за удължение на изключителното състояние, въведено след несполучливия опит за прелом през юли 2016 година, за още три месеца. Това е седмо удължение на изключителното състояние, предава Българска телеграфна агенция.

" Режимът на изключително състояние визира само терористите. То също по този начин предотвратява стачки на трудещите се (...) Това е битка против тероризма ", уточни Ердоган на среща с предприемачи в Истанбул.

Удължаването на изключителното състояние е подложено на критика както от правозащитни организации, по този начин и от западните съдружници на Турция. Основната бизнес асоциация в страната също прикани за бързо привършване на този режим.

" Нашите бизнесмени споделят, че изключителното състояние би трябвало да бъде отстранено, това ни тревожи... Ние ще удължаваме изключителното състояние поради мира в нашата страна, да, ще го създадем, даже за десети път, в случай че се постанова ", акцентира още президентът.

Ердоган настоя също, че вложенията в Турция не са наранени от режима на изключително състояние. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР